08.05.2007. / 16:48

Autor: Stjepan Marković

HNS

Izvršni odbor podržao Vlatka Markovića

Članovi HNS-a izrazili su zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska ušla u finale izbora u Cardiffu i istaknuli da je nakon ove sjednice za njih ovo poglavlje završeno

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza jednoglasno je podržao predsjednika Vlatka Markovića na sjednici na kojoj se raspravljalo o neuspješnoj kandidaturi za Europsko prvenstvo 2012. godine. Na konferenciji za novinare ponovljeni su stari argumenti kako je UEFA visoko profitabilna organizacija koja se vodi isključivo za profitom te da su se u Poljskoj i Ukrajini poklopili financijski i politički interesi. Članovi HNS-a izrazili su zadovoljstvo činjenicom da je Hrvatska ušla u finale izbora u Cardiffu i istaknuli da je nakon ove sjednice za njih ovo poglavlje završeno.

Zorislav Srebrić, glavni tajnik HNS-a, izjavio je kako su mediji krivo protumačili izjavu predsjednika Markovića da će tužiti UEFA-u zbog ne dobivanja domaćinstva. Prema njegovim riječima došlo je do pogrešne interpretacije Markovićevih riječi on je zapravo htio izjaviti da će moliti UEFA-ino financijsko sudjelovanje u razvoju hrvatskog nogometa i izgradnji reprezentativnog kampa u Tuheljskim toplicama.

Na konferenciji su objavljeni rezultati prvog kruga licenciranja za natjecanja u ligama UEFA-e i HNL-a. Licence za UEFA-ina natjecanja su dobili: Dinamo, Osijek, Rijeka i Slaven Belupo. Za natjecanje u 1. HNL licencu su dobili Dinamo, Inter, Osijek, Pula, Rijeka, Slaven Belupo, Varteks i Zagreb. Klubovi koji nisu dobili licencu, a među njima je i Hajduk, imaju rok od osam dana da se žale na odluku.

Vezane vijesti

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

Njemačkoj kazna zbog neonacističke zastave

UEFA je kaznila Njemački nogometni savez s 25.000 eura jer su njemački navijači na utakmici EURA protiv Danske istakli neonacističku zastavu. Istraga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika