14.05.2007. / 14:28

Autor: Stjepan Marković

MIROVINE

HSU prijedlog zakona o povećanju mirovina

HSU želi izmijeniti formulu usklađenja mirovina tako da mirovine više ne zaostaju za plaćama

Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) u utorak će predstaviti prijedlog zakona kojim bi se poboljšao status svih umirovljenika i podigle razine mirovina na 70 posto prosječne plaće. HSU je uputio u saborsku proceduru prijedloge o izvanrednom usklađivanju mirovina te o mirovinskom osiguranju, nakon što se ranije sa sindikalnim središnjicama usuglasio oko problema umirovljenika. "Mi smo sindikatima ukazali na probleme, to smo pretočili u zakone i sad tražimo da ih podrže", rekao je Vladimir Jordan, predsjednik HSU-a. Sindikati su najavili podršku ovih prijedloga .

HSU želi izmijeniti formulu usklađenja mirovina tako da mirovine više ne zaostaju za plaćama, ispraviti nepravdu između starih i novih umirovljenika koji su otišli u mirovinu po nepovoljnim uvjetima, te dovesti mirovinu na 50 posto prosječne plaće a idućem mandatu Vlade do 70 posto.

Vezane vijesti

Radnici su izgubili 17 milijardi kuna zbog neplaćenih doprinosa

Radnici su izgubili 17 milijardi kuna zbog neplaćenih doprinosa

Uplaćivanje poreza i doprinosa u državni proračun problem je s kojim će se aktualna vlada morati ozbiljno pozabaviti. Tako smatra i ministar rada i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika