14.05.2007. / 19:03

Autor: Stjepan Marković

MOSKVA

Rice: Nema govora o novom "hladnom ratu"

Prema ranijim izvještajima na sastancima između ruskih i američkih diplomata bi se trebalo razgovarati o američkom protu-raketnom štitu, neovisnosti Kosova, iranskom nuklearnom programu, stanju u Iraku i stanju u Rusiji s posebnim osvrtanjem na razvoj demokracije

Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je u ponedjeljak nakon dolasku u Moskvu na dvodnevni susret s ruskim državnim vrhom da ne stoji tvrdnja "o novom Hladnom ratu"između Rusije i Sjedinjenih Država. "Neki govore o novom Hladnom ratu. Kao osoba koja je proživjela to razdoblje i kao stručnjak mislim da usporedba jednostavno nije na mjestu", rekla je američka državna tajnica novinarima u zrakoplovu po dolasku u Moskvu. "Ovo nije lako razdoblje za naše odnose. No nije ni razdoblje u kojemu će se, mislim, u našim odnosima dogoditi strašne stvari", dodala je Condoleezza Rice.

Prema ranijim izvještajima na sastancima bi se trebalo razgovarati o američkom protu-raketnom štitu, neovisnosti Kosova, iranskom nuklearnom programu, stanju u Iraku i stanju u Rusiji s posebnim osvrtanjem na razvoj demokracije.

Odnosi između Kremlja i Bijele kuće pogoršali su se zbog američke namjere da postave dijelove protu-raketnog štita u Češkoj i Poljskoj što Rusi smatraju ugrožavanjem njihove nacionalne sigurnosti.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika