Objavljeno u Nacionalu br. 600, 2007-05-15

Autor: Nacionalova redakcija

GAZETA

HDZ u lipnju započinje kampanju

Zabrinutost zbog loših rezultata u predizbornim anketama natjerala vladajuće na stranački skup

Ivo Sanader i Vladimir ŠeksIvo Sanader i Vladimir ŠeksNajnovija istraživanja javnog mnijenja, posebno ono International Republican Institutea (IRI), prema kojem 68 posto hrvatskih građana želi smjenu vlasti, potaknule su HDZ na ubrzanu organizaciju velikog stranačkog skupa koji će se potkraj lipnja održati u Osijeku. Održavanje skupa u ponedjeljak je Nacionalu potvrdio suradnik Ive Sanadera. Riječ je o bitnoj promjeni, s obzirom na to kako je sve donedavno vrh stranke u rujnu planirao započeti predizborne aktivnosti.

Promjena datuma pokazuje zabrinutost HDZ-a događajima na političkoj sceni u posljednjih nekoliko mjeseci. IRI-jevo istraživanje posljednje je u nizu onih koja potvrđuju kako je SDP po popularnosti pretekao HDZ i, prema rezultatima, socijaldemokrati bi imali 44 saborska zastupnika, a vladajuća stranka trojicu manje. Ivo Sanader i Vladimir Šeks najnepopularniji su političari, a birači HSLS-a, HSS-a i HSU-a radije bi koalirali sa SDP-om negoli HDZ-om. Osim toga, Socijaldemokratska partija koja već mjesecima dominira u medijima, 2. lipnja bira novog predsjednika, a to znači kako će još neko vrijeme izazivati interes javnosti.

Visokopozicionirani dužnosnik HDZ-a potvrdio je 12. svibnja kako je ekipa oko Ive Sanadera izrazito loše primila posljednje vijesti. Posebno se to odnosi na IRI-jeve rezultate jer Sanader je bio uvjeren kako HDZ na izborima osvaja oko 35 posto glasova. Kad je shvatio kako je to nemoguće, odlučio je maksimalno ubrzati pripreme za početak kampanje. Iako je premijer želio da to bude u njegovom Splitu, naposljetku je izabran Osijek, za što je lobirao Šeks.

HDZ ondje namjerava okupiti nekoliko tisuća stranačkih aktivista i tako započeti kampanju.

Vezane vijesti

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Šeks: Slavonija mi nije okrenula leđa

Vladimir Šeks rekao je danas da se kandidirao za potpredsjednika stranke te je negirao da mu je Slavonija "okrenula leđa". "Nije meni Slavonija… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika