Objavljeno u Nacionalu br. 600, 2007-05-15

Autor: Nacionalova redakcija

AUSTRIJA

Michael Dohr novi Zagorčev odvjetnik

VLADIMIR ZAGOREC angažirao je Dohra nakon što su mu prvi austrijski odvjetnici otkazali punomoćVLADIMIR ZAGOREC angažirao je Dohra nakon što su mu prvi austrijski odvjetnici otkazali punomoćNovi odvjetnik odbjeglog generala Vladimira Zagorca, čije ime nije htio otkriti javnosti, zove se Michael Dohr. Zagorec je angažirao Dohra nakon što su mu otkazali punomoć raniji odvjetnici iz ureda Lansky - Ganzger&Partners. To su učinili jer se nisu slagali s Krešimirom Krsnikom, Zagorčevim odvjetnikom u Hrvatskoj. Suradnju su prekinuli jer se pokazalo kako im je Krsnik, kao glavni izvor informacija koje su koristili u medijskim istupima u Austriji, podvalio neke neistine, zbog čega su u Austriji ispali smiješni. Novi Zagorčev odvjetnik Michael Dohr do 2000. je radio kao državni službenik u Villachu. Kratko je bio odvjetnički pripravnik u uredu Kanzlei-Wolczik-Knotek-Wurst-Winalek u Badenu, a u razdoblju 2001.-2004. prebacio se u odvjetnički ured Kosch&Partner, gdje je postao odvjetnik 2005.

Michael Dohr se pretjerano medijski ne eksponira, a u novinarskim krugovima smatraju ga vrlo sposobnim. Stručnjak je za kazneno pravo, medijske i parnične sporove, a drže ga posebno stručnim za slučajeve vezane uz financijske pronevjere. Jedan od poznatijih slučajeva u koje je uključen veže se uz takozvanu Libro aferu. Libro je lanac knjižara i papirnica koji je propao 2001., uz gubitak od 305 milijuna eura. Nakon kolapsa tvrtke, njen bivši čelnik i dioničar Andre Maarten Rettberg, 16 mjeseci skrivao se u Amsterdamu.

Vezane vijesti

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje Zagorcu za obnovu Šporerove vikendice ponovno krenulo ispočetka

Suđenje bivšem generalu i pomoćniku ministra obrane Vladimiru Zagorcu i ostalima optuženima za nezakonitu obnovu vikendice bivšeg potpredsjednika… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika