17.05.2007. / 17:48

Autor: Stjepan Marković

OSIJEK

Mladić bacao drogu kroz prozor automobila dok je bježao pred policijom

Vrijednost zapljenjene droge procjenjuje se na oko 30.000 kuna

Mladić kojeg su u srijedu navečer u blizini Osijeka pratili presretači zbog prebrze vožnje nije se zaustavio nego je nastavio voziti i putem izbacivati drogu iz vozila, rečeno je na tiskovnoj konferenciji osječko-baranjske Policijske uprave.

Na državnoj cesti D2 u blizini Klise kod Osijeka prometni policajci su primjetili vozilo koje se kretalo brzinom od 159 kilometara na sat na mjestu gdje je dopuštena brzina od 90 kilometara, te ga pokušali zaustaviti. Vozač nije stao, već je velikom brzinom krenuo prema Osijeku, unatoč svjetlosnim i zvučnim signalima, izvijestila je Edita Roterbauer, glasnogovornica PU-a. Riječ je o 21-godišnjaku koji se vozio u automobilu osječke registracije, iz kojega je kroz prozor u tijeku bijega u nekoliko navrata izbacio nepoznat predmet sive boje u obliku cigle. Nakon što je uhićen policija je pronašla šest paketa marihuane teške 2989,2 grama koje je izbacio putem, a pretragom automobila pronađeno je još 3,7 grama iste tvari. Vrijednost zapljenjene droge procjenjuje se na oko 30.000 kuna.

Damir Vincelj, voditelj Odsjeka nadzora organiziranog kriminala PU-a, istaknuo je kako je riječ o mladiću koji je od prije poznat policiji i zbog uzimanja i prodaje droge.

Zbog sumnje da je počinio kažnjivo djelo zlouporabe droge osumnjičenik će, pošto je sinoć oko 19,30 sati uhićen i sproveden u policiju na kriminalističku obradbu, uz kaznenu prijavu biti sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Osijeku.

Osim toga 21-godišnjak će biti i prekršajno prijavljen zbog osam prekršaja po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Vezane vijesti

Početak kraja rata protiv marihuane?

Početak kraja rata protiv marihuane?

Suradnik u neprofitnoj ustanovi Independent Institute Anthony Gregory piše za Huffington Post o apsurdnom američkom ratu protiv lakih droga koji se… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika