25.05.2007. / 10:05

Autor: Marijana Zrinjski

RUSKO PODZEMLJE

Berezovski: "Lugovoja će ubiti u roku dvije godine"

Ruski milijarder Boris Berezovski najavio je za iduće dvije do tri godine smrt ruskog poduzetnika Andreja Lugovoja, protiv kojeg je prije nekoliko dana britansko tužiteljstvo podiglo optužnicu kojom ga se tereti za ubojstvo bivšeg pripadnika ruske tajne službe, KGB-ovca Aleksandra Litvinenka koji je u progonstvu u Londonu bio najžešći kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina. Prema teoriji Brezovskog, njegov inače bivši tjelohranitelj Lugovoj, klasična je žrtva KBA-a. On je naime, tvrdi Berezovski, bio samo izvršitelj atentata na Litvinenka, dok su ubojstvo zatražile osobe iz Kremlja koje će ga se sada, budući da je situacija postala osjetljiva, riješiti.

No, vlada Velike Britanije zbog političkih razloga, odnosno da se odnosi Britanije i Rusije još više ne kompliciraju, neće tražiti od Moskve očitovanje o mogućoj upletenosti ruske tajne službe u ubojstvo Litvinenka. Iako je britansko tužiteljstvo zatražilo od Rusije izručenje Lugovoja, Rusi na to neće pristati jer oni ne izručuju svoje građane.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika