Objavljeno u Nacionalu br. 602, 2007-05-29

Autor: Ante Pavić

TOP STIPENDIJA 2007.

Zadarske tvrtke ulažu u Top studente

Top studenti Ivana Knežić, Maja Poljak, Maja Dadić i Ante Blaće, zadarski prorektori Ante Uglešić i Danica Škara, zamjenik gradonačelnika Dražen Grgurović i prorektor Mirko JakićTop studenti Ivana Knežić, Maja Poljak, Maja Dadić i Ante Blaće, zadarski prorektori Ante Uglešić i Danica Škara, zamjenik gradonačelnika Dražen Grgurović i prorektor Mirko JakićU Maloj vijećnici zadarskog Gradskog poglavarstva u srijedu je održano predstavljanje Top stipendije za Top studente, koju organizira tjednik Nacional u suradnji s partnerima. Okupljenima u dvorani na središnjem gradskom trgu obratio se Dražen Grgurović, zamjenik zadarskog gradonačelnika koji je podsjetio kako je u Zadru 1396. godine osnovano prvo sveučilište u Hrvatskoj.

Top studente usporedio je s lokomotivom: “Napravili smo tračnice, ali nam je potrebna lokomotiva koja će vući sve te vagone, a lokomotiva su upravo ovi uspješni mladi ljudi. Znanje je najveći prirodni resurs, vredniji od nafte i zato će grad nastaviti podupirati ovu vrijednu akciju koja je jamac svim studentima da se isplati ulagati u znanje”. Prorektorica zadarskog Sveučilišta i bivša članica Vijeća Top stipendije Danica Škara kazala je da je namjera Top stipendije poruka kako se učenje isplati: “Studentima smo dali svijest da mogu uspjeti ulaganjem u znanje i da postoji netko tko to cijeni". "Samo znanjem možemo preskočiti zemlje u tranziciji u tehnološkom napretku, a to je jedan od razloga zašto se naša tvrtka odlučila priključiti ovoj akciji", istaknuo je Željko Goja, direktor HSTEC-a, jedne od zadarskih tvrtki partnera koje stipendiraju dva zadarska studenta.

REGIONALNI PARTNERI akcije Željko Goja iz tvrtke HSTEC i Boris Jurić iz Tankerkomerca sa zadarskim Top studentimaREGIONALNI PARTNERI akcije Željko Goja iz tvrtke HSTEC i Boris Jurić iz Tankerkomerca sa zadarskim Top studentimaStudentica Maja Poljak prijavila se za Top stipendiju 2005. godine, ali tada nije uspjela: “Upornost se isplati. Nakon što 2005. nisam uspjela, proširila sam svoju biografiju i bila oduševljena kada su me 2006. prozvali kao dobitnicu ovog priznanja. Moj prosjek ocjena nije maksimalan, iznosi 4,7, ali znala sam da Vijeće ne zanimaju samo ocjene nego i izvanškolske aktivnosti jer tako mogu ocijeniti osobu u cjelini. Ocjene same po sebi nisu mjerilo znanja.” S njom se složila još jedna Top studentica - Maja Dadić: “Kriteriji za Top stipendiju su jasni, ali ne i jednostavni. Za prijavu se treba prezentirati u svim aspektima jer Vijeće ne zanima jednodimenzionalna osoba. Zato sam se potrudila u svojoj biografiji navesti što detaljnije sve svoje interese.”

Mirko Jakić, zadarski prorektor najavio je podizanje inicijative na državnu razinu: “U razgovoru s ministrom znanosti Draganom Primorcem potaknuli smo inicijativu da se nagrađivanje znanja podigne na višu razinu, a akcija Top stipendija za Top studente izvrsno će se uklopiti. Studenti u Zadru pokazali su izvrsnost i oni su najveći jamac uspješnosti ovog Sveučilišta.”

Vezane vijesti

Metalfest Hrvatska 2012 - jeftinije ulaznice do 01. 06.

Metalfest Hrvatska 2012 - jeftinije ulaznice do 01. 06.

Samo su četiri dana ostala do početka Metalfesta Hrvatska 2012, festivala koji će po mnogo čemu biti poseban. Uz to što je prvi, povijesni Open air… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika