Objavljeno u Nacionalu br. 602, 2007-05-29

Autor: Tanja Simić

NOVINARKA BIJESNA NA MEDIJE

'Nisam ljubavnica ministra Kirina'

NOVINARKA OTV-a HANA TABAKOVIĆ (27) odlučno demantira tvrdnje prema kojima je u romantičnoj vezi s ministrom unutarnjih poslova Ivicom Kirinom

HANA TABAKOVIĆ, novinarka OTV-a studira pravo,ali upisala je i novinarstvo jer smatra da je pravnička profesija u Hrvatskoj previše korumpirana pa se ne želi njom bavitiHANA TABAKOVIĆ, novinarka OTV-a studira pravo,ali upisala je i novinarstvo jer smatra da je pravnička profesija u Hrvatskoj previše korumpirana pa se ne želi njom bavitiNisam u romantičnoj vezi s ministrom unutarnjih poslova Ivicom Kirinom, kako to neki dnevni listovi žele prikazati“, govori 27-godišnja novinarka OTV-a Hana Tabaković, ljuta na medijske napise koji je dovode u vezu s HDZ-ovim ministrom, u posljednje vrijeme često prisutnog u medijima zbog raznoraznih gafova. Razlog svog medijskog istupa objašnjava ovako:

“Prije tjedan dana, nakon OTV-ove emisije ‘Svakodnevnica’ koju vodim i uređujem - u kojoj je gostovao ministar Kirin - dnevnik 24 sata objavio je članak pod naslovom: ‘Kirina očarala Hana’. Taj se dnevni list za tri kune i nula istine ovog puta nije osvrtao na ministrove gafove, jer ih nije bilo, nego su pisali o tome kako sam bila obučena te kako se zbog mog izgleda ministar nije mogao koncentrirati jer je gledao u mene. Nakon toga sam saznala da planiraju objaviti članak u kojem tvrde da sam u intimnoj vezi s ministrom te da su iz svojih izvora saznali kako sam s njim u vezi te kako smo viđeni u restoranu na večeri nakon moje emisije. Moram reći da sam u emisiji bila normalno obučena, u hlačama i zatvorenoj majici, te da se ministar ni na koji način nije ponašao drukčije od uobičajenog. Također, nisam s njim bila na večeri, on je s vozačem i tjelohraniteljem otišao odmah nakon emisije, a ja sam otišla na piće s glasnogovornikom MUP-a Zlatkom Mehunom i s vlasnicom ekskluzivnog dućana Via Dante te mojom stilisticom Dijanom Brčić.”


U tom su je dnevniku, priča, optužili i da Kirina simpatizira i u poslovnom smislu, jer je u njezinoj emisiji gostovao četiri puta. To objašnjava tvrdnjom da “Crnu kroniku prati već godinu i pol dana za informativni program OTV-a”, zbog čega je i u stalnom kontaktu s Ministarstvom unutarnjih poslova.

IZ SVOJIH IZVORA je Hana Tabaković doznala da 24sata namjeravaju objaviti daje Kirinova ljubavnicaIZ SVOJIH IZVORA je Hana Tabaković doznala da 24sata namjeravaju objaviti daje Kirinova ljubavnica “Isto tako su mi gostovali i načelnik Policijske uprave zagrebačke Marijan Tomurad, i ravnatelj policije Marijan Benko, i Dubravko Novak koji je sad zamjenik ravnatelja. Budući da pratim policiju, takve su teme česte u mojoj emisiji, a ministra sam posljednji put pozvala jer je tad bila aktualna tema da mu je zabranjeno pričati u javnosti”, kaže Hana Tabaković.

Istina je jedino, nastavlja, da je Kirina upoznala na prošlogodišnjoj zabavi Policijske uprave zagrebačke, organiziranoj u Koncertnoj dvorani “Vatroslav Lisinski”. Nakon toga ga je ponovo vidjela na božićnoj zabavi Ministarstva unutarnjih poslova, na kojoj je s njim i plesala: “Na toj je zabavi bilo organizirano natjecanje u plesu, kao neka nagradna igra. Novinarke su birale partnere, a ja sam ministra izabrala jer je stajao odmah do mene. Došli smo do finala, ali smo prije toga zamijenili partnere. Novinari i djelatnici MUP-a nisu se mogli odlučiti koji je par najbolji, pa je predloženo da zamijenimo parove kako bi se vidjelo tko bolje pleše. U finalu sam plesala s kriminalistom Željkom Krešićem i s njim pobijedila. Ministar je bio drugi. Ne mogu reći da tu večer nisam s njim neslužbeno pričala - jesam, ali ne nasamo, već pred prepunom dvoranom.”


Hana Tabaković ističe da Kirina privatno ne poznaje, niti je ikada s njim razgovarala telefonom. Naglašava da gostovanja u emisiji dogovara preko glasnogovornika MUP-a, da nikada s ministrom nije bila na večeri, niti bi ikad započela vezu s oženjenim muškarcem.

Hana Tabaković priča da su mediji pisali i o tome da ju je Kirin zaštitio kad je nedavno dobivala prijetnje smrću: “Čini mi se logično da, kad ministar nekog zaštiti od medijskih napisa, ti napisi niti ne budu objavljeni. A ta je moja priča bila u svim novinama. Radilo se o tome da sam prošli mjesec trebala objaviti prilog o Stelmah rally teamu, koji je trebao prezentirati glumac Jean Claude Van Damme kad je nedavno bio u Zagrebu. Kad sam došla na snimanje, vidjela sam da Alen Stelmah, menadžer tog tima, nema nikakvog kontakta s Van Dammeom, a Mirko Filipović koji je glumca ugostio čak je Alena Stelmaha izbacio iz kafića u kojem se sve to odvijalo. Napravila sam intervju s Van Dammeom i otišla, a idući me dan Alen Stelmah zvao prijeteći da će me ubiti, da ima dva pištolja i PTSP. Otišla sam na policiju i podigla kaznenu prijavu, ali ne preko ministra, već regularnim putem jer sam se osjećala ugroženo.”

S IVICOM KIRINOM i zamjenikom načelnika PU zagrebačke Mihaelom VargomS IVICOM KIRINOM i zamjenikom načelnika PU zagrebačke Mihaelom Vargom Kao dokaz da ne uživa Kirinovu zaštitu Hana Tabaković navodi još jedan primjer: “Ministra sam upoznala u rujnu, a u prosincu je ispred mog stana u zrak odletio tatin auto. Da tu ima govora o nekoj protekciji, ne bi se to desilo. Moj je tata Sulejman Tabaković, viši stručni savjetnik u Središnjem državnom uredu za upravu i nema nikakve veze s gospodin Kirinom i njegovim ministarstvom.“

O napisima da je ljubavnica Ivice Kirina Hana Tabaković kaže da su izmišljeni kako bi se narušila njegova reputacija, “jer mu ljudi u Hrvatskoj ne mogu oprostiti uspjeh i mladost”: “Ivica Kirin je najmlađi ministar, koji odlično radi svoj posao. Gosti u mojoj emisiji znaju se svakako ponašati, a on je uvijek elokventan i daje konkretne odgovore. Nikad niti ne čita s papira, što mnogi znaju raditi i, za razliku od drugih, uvijek dođe dobro pripremljen. Dogodilo mi se, recimo, da mi u emisiju dođe gradonačelnik kako bi predstavio akciju ‘Kvadrat mina za kvadrat mira’ te da sekundu prije ulaska u studio pita koji je telefonski broj na koji gledatelji mogu zvati kako bi donirali novac. Bilo je mnogo političara koji su govorili gluposti ili čak čitali s papira, što za ministra Kirina ne mogu reći. Zbog toga mi se nameće zaključak da, kad mu već ne mogu pronaći poslovne greške, iskopaju ovakve gluposti iz privatnog života.”

Prekratak dan

Hana Tabaković o Ivici Krinu kaže: "MUP pratim već godinu i pol dana i nikad ništa, a sad odjednom kad je ministar u centru pozornosti novine zanimaju i moja emisija i moj styling i gdje je ministar gledao. Meni je to smiješno. A i ti njegovi lapsusi mi se čine slučajnim, ipak on ima završen fakultet. Mislim da čovjek želi puno toga napraviti, a premalo je sati u danu."

Vezane vijesti

Hanibalizam: Dok Tarik mudro šuti, šogorice ratuju

Hanibalizam: Dok Tarik mudro šuti, šogorice ratuju

Nekadašnje prijateljice i kolegice, koje su dijelile studio emisije “Male noćne priče” na Novoj TV, Hana Tabaković i Hana Hadžiavdagić-Tabaković,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika