01.06.2007. / 08:54

Autor: Marijana Zrinjski

PREKINUT POSJET

Juščenko hitno otputovao kući

Ukrajinski predsjednik Viktor Juščenko radi zaoštravanja političke krize u svojoj zemlji, skratio je svoj posjet Hrvatskoj i u četvrtak navečer hitno otputovao u domovinu.

Podsjetimo, Juščenko je u četvrtak ujutro na poziv predsjednika Stjepana Mesića doputovao u dvodnevni službeni posjet. U petak trebao je sudjelovati na hrvatsko-ukrajinskom gospodarskom forumu, te posjetiti bolnicu za kardio-vaskularnu kirurgiju Magdalenu u Krapinskim Toplicama i dvorac Bežanec. Nakon što je prozapadni političar Juščenko nedavno postigao dogovor sa ukrajinskim premijerom Viktorom Janukovičem da prijevremeni parlamentarni izbori budu održani 30. rujna ove godine Juščenko je ocijenio da time završava kraj ozbiljne političke krize u zemlji.

Ukrajinski predsjednik je u stalnom sukobu s premijerom Viktorom Janukovičem, čovjekom kojega je pobijedio na predsjedničkim izborima 2004. nakon masovnih prosvjeda zbog lažiranja rezultata izbora u korist proruski usmjerenog Janukoviča, poznatih kao Narančasta revolucija.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika