18.06.2007. / 09:31

Autor: Vladimir Radičević

KOŠARKA

Cibona osvojila 14. naslov prvaka Hrvatske

Najkraće rečeno, nakon duge i naporne sezone, uspona i padova, igrači Cibone u odlučujućoj - petoj utakmici završnice doigravanja u prepunom Draženovom domu demonstrirali su silu. U hrvatskoj verziji 'Memorial day masacra' ponizili su igrače Zadra ne spuštajući gas niti jednog trenutka. Do konačnih plus 38 (100:62). Draženov dom u nedjelju navečer bio je prepun, atmosfera - kao što je rekao jedan kolega - identična kao na grčkim utakmicama i gušt je bilo biti djelom toga.

Cibosi su odigrali vrhunsku obranu gotovo svih 40 minuta, a kao što je i kapetan Davor Kus rekao - "kada igraju takvu obranu, pobjeđivali su u Euroligi i puno jače momčadi od Zadra".

Uza sve to Cibosi su pogodili 15 trica, a točku na i (tricom za stoti koš Cibone) stavio je centar Jurica Žuža, nakon čega je dvorana doživjela pravu erupciju.

Cibonin kapetan, Davor Kus, upisao je 18 koševa uz šest asistencija. Chris Warren je dodao 17, a po 13 koševa postigli su Krasić (trice 3-4) i Wisniewski (sedam asistencija). Kod Zadra je 15 koševa postigao amerikanac Juby Johnson, a 14 je zabio Frano Čolak.

"Napiši molim te kako bi igrači Zadra trebali imati više poštovanja prema Draženu Petroviću u dvorani koja nosi njegovo ime. Nakon što je utakmica u subotu otkazana oni su kao u šali igrali nogomet pred svojim navijačima. Napiši da bismo ih uništili i u nogometu!" - grmio je u svlačionici nakon utakmice Davor Kus koji je u svih pet finalnih utakmica dokazao da je uvjerljivo najbolji igrač Cibone.

Trener Zadrana Aco Petrović nakon utakmice je izgledao mirno, ali je na presici bilo vidljivo da će tiho prepucavanje njega i trenera Cibone Dražena Anzulovića uskoro eksplodirati. Naime, pred novinarima je palo malo prepucavanja "u rukavicama", a sreća je što je Aco naglo napustio novinarsku sobu jer - tko zna što bi sve mogao reći. Isto vrijedi i za Anzulovića koji je na kraju rekao kako će kad-tad sve što ima javno reći.

Jedva čekamo nastavak.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milano posuđuje Radoševića, zainteresirana i Cedevita

Milanska Olimpia nakon angažmana Richarda Hendrixa odlučila je hrvatskog košarkaškog reprezentativca Leona Radoševića uputiti na posudbu, a najbliže… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika