22.06.2007. / 09:25

Autor: Nina Tomljanović

LONDON

Tony Blair odlučio postati katolik

Blairova žena Cherie i njihovo četvero djece su katolici i već dugo se nagađa da bi se Blair mogao obratiti nakon što napusti mjesto premijera

Tony Blair, britanski premijer koji sljedeće srijede odstupa s navedena mjesta , sutra će se susrest sa Papom Benediktom XVI, u pripremi svog obraćenja na katolicizam, izvijestile su britanske novine.

Guardian je naveo neimenovane izvore u Londonu i Rimu koji kažu da je Blair, anglikanac, odlučio tražiti primanje u Katoličku crkvu. Glasnogovornik Blairea i izvor u Vatikanu rekli su kako Blair u subotu planira ići u Rim. Glasnogovornik premijera Blairea, koji sudjeluje na summitu Europske unije u Bruxellesu, nije želio komentirati izvješća u Guardianu i Daly Telegraphu.

Te iste novine pišu kako nije izvjesno kada će Blair objaviti svoju odluku. Ne očekuje se da će to učiniti u Rimu, a moglo bi se dogoditi ili prije ili nakon što Blair napusti svoj ured sljedećeg tjedna, kaže list. Također piše pozivajući se na obaviještene izvore kako je Blaira pripremio za obraćenje kapelan Kraljevskog ratnog zrakoplovstva koji je u protekle četiri godine držao privatne mise za Blairovu obitelj.

Blair mora započeti formalne korake da bi postao katolik što je prije moguće nakon što preda vlast Brownu. Blairova žena Cherie i njihovo četvero djece su katolici i već dugo se nagađa da bi se Blair mogao obratiti nakon što napusti mjesto premijera. Britanski dužnosnici kažu kako je Blairova vjera njegova privatna stvar. Vjeruje se da je Blaira pričestio pokojni Papa Ivan Pavao II tijekom posjeta Vatikanu 2003. Vatikan to nikada nije potvrdio.

Sljedeće srijede Blair bi trebao odstupiti s mjesta premijera i predati vlast ministru finacija Gordonu Brownu.

Vezane vijesti

Zbog kikseva Tonyja Blaira milijunski posjeti web siteu Downing Streeta

Službena stranica britanske premijerske rezidencije Downing Streeta mjesečno broji oko 6 milijuna posjeta. U veljači ove godine stranica je zbog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika