23.06.2007. / 13:52

Autor: Marijana Zrinjski

JEZERO COMO

George Clooney prijeti da će otići iz Italije

Američki glumac i režiser George Clooney koji posjeduje vilu u talijanskom gradiću Lagliu, na obali jezera Como, aktivno se uključio u prosvjed sa stanovnicima tog gradića koji žele zaustaviti daljnji razvoj mjesta kojim bi se poremetila tamošnja mirna atmosfera.

Clooney je prije pet godina, za pet milijuna dolara kupio vilu sa petnaest spavaćih u sjevernom dijelu Italije, u gradiću kojeg su poznati i bogati zbog čistog planinskog zraka, prelijepih pogleda i usamljenosti, oduvijek smatrali idealnim prebivalištem. Strogi urbanistički zakoni zabranjivali su razvoj oko jezera kako bi mali, pitomi gradići ostali neizmijenjeni. No, prije pet godina nakon što je Clooney kupio Villu Oleandro stvari su se počele mijenjati i danas tamošnja gradska vlast želi provesti ambiciozne planove, sagraditi velika parkirališta i pontonski most koji bi sezao točno do ulaza Clooneyeve vile. Mala javna plaža ispred njegove kuće koju je želio kupiti još prije pet godina kako bi osigurao privatnost, sada će se asfaltirati i pretvoriti u tržnicu.

Clooney koji prijeti da će napustiti mjesto ako se gradnja ne zaustavi, sa svojim susjedima sudjelovao je na sastanku protestnog odbora grada Laglio i potpisao peticiju kojom se želi zaustaviti planovi. «To treba stati. Ne želim da moje prisustvo na bilo koji način utječe na lokalno stanovništvo. Ovo grade samo zato jer ja živim ovdje. Ako ne prestanu s izgradnjom biti ću prisiljen otići», kazao je uzbuđeni Clooney.

Manuela Nutti, glavna organizatorica protestnog odbora koja je planove gradske vlasti opisala kao invaziju na njihove gradove i njihove živote, kazala je da odbor gaji velike nade u podršku hoolywoodske zvijezde. «Sakupili smo više od tisuću potpisa, ali i potpis Georgea Clooneya sam vrijedi barem još tisuću!», kazala je.

Vezane vijesti

George Michael snimio pjesmu za prinčevo vjenčanje

George Michael snimio pjesmu za prinčevo vjenčanje

Britanski pjevač George Michael, u posljednje vrijeme poznatiji po aferama sa zakonom nakon vožnje pod djelovanjem opijata, snimio je pjesmu za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika