28.06.2007. / 00:47

Autor: Marko Ćustić

SEEMO

Otvoren forum Medijske organizacije jugoistočne Europe

U Zagrebu je u srijedu poslijepodne otvoren prvi forum Medijske organizacije jugoistočne Europe, SEEMO-a. Forum pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Stipe Mesića je okupio vodeće izdavače, urednike i istaknute novinare iz regije. Okupljenima se obratio i predsjednika SEEMO-a Hrvatska, kao i predjsednik Uprave NCL Media Grupe Ivo Pukanić

Predsjednik Mesić govorio je na otvorenju foruma o novinarskoj etici te je kasnije odgovarao na pitanja novinara o stanju u regiji, Putinu, Kosovu i drugim temema. Na kraju je duhovitim odgovorom iznenadio novinara koji ga je upitao što namjerava nakon završenog predsjedničkog mandata: "Još nisam bio biskup."

Pukanić je govorio o potrebi obrazovanja kvalitetnih novinarskih kadrova u zemljama tranzicije te je tom prilikom najavio osnivanje Visoke škole za novinarstvo, koja još samo čeka rješenje Ministarstva znanosti da bi počela s radom. Također je izrazio želju da će škola NCL Medija Grupe postati centar za obrazovanje kadrova iz svih država bivše Jugoslavije.

Organizatori foruma su njemački izdavač WAZ, njemačka zaklada Konrad Adenauer Stiftung i SEEMO. Domaći partneri su EPH, Hina, HRT, Media Servis, Obiteljski radio i NCL Media Grupa.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika