28.06.2007. / 10:54

Autor: Nina Tomljanović

PODGORICA

Milo Đukanović želi ponovo biti predsjednik Crne Gore

Mogućnost Đukanovićeve kandidature za predsjednika Crne Gore, u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) nisu željeli izravno komentirati, ocjenjujući da u vladajućoj stranci nemaju puno razloga za spoko

Čelnik vladajuće crnogorske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović mogao bi se godine kandidirati za predsjednika Crne Gore sljedeće godine, najavili su to iz DPS-a. Predstavnici crnogorske oporbe izjavili su da ne vjeruju u tu mogućnost zbog istrage za krijumčarenje cigareta koja se protiv Đukanovića vodi u Italiji.

Za podgoričke medije glasnogovornik DPS-a Rajko Kovačević, u izjavi nije isključio mogućnost eventualne kandidature Đukanovića na predsjedničkim izborima, koji su planirani u prvoj polovini naredne godine.

Goran Batrićević, jedan od čelnika oporbenog Pokreta za promjene ocijenio je da se Đukanović ipak neće uključiti u trku za predsjednika Crne Gore.

"Đukanović ne bi ni napuštao mjesto premijera Crne Gore, nego je vjerojatno to napravio pod međunarodnom pritiskom, što opet ima reperkusije na slučaj koji je tek sada izašao na vidjelo", rekao je Batrićević, aludirajući na pokretanje istrage u Italiji o umiješanosti bivšeg crnogorskog premijera u krijumčarenje cigareta.

Tužiteljstvo u Bariju objavilo je da je okončana istraga protiv Đukanovića i njegovih suradnika zbog šverca cigareta, te da se podizanje optužnice očekuje na jesen. Prema riječima Batrićevića, Đukanović je ostao predsjednik najjače stranke u parlamentu i čovjek koji iz sjene vuče gotovo sve konce u političkom životu Crne Gore.

"Daleko je do izbora, tko zna što će se dogoditi s procesom u Italiji i hoće li će Đukanović biti u situaciji i teoretski da bude kandidat DPS-a na predstojećim predsjedničkim izborima", rekao je Batrićević.

Predsjednik Narodne stranke (NS) Predrag Popović kazao je da je ta najava očekivana, "s obzirom da bi Đukanoviću dobro došao državnički imunitet u trenutku kada se protiv njega u Italiji sprema sudski postupak zbog šverca cigareta".

"Ne prejudicirajući kakav će biti sudski epilog, činjenica je da je sada Đukanović u neugodnoj situaciji i da će se pokušati vratiti na velika vrata na političku scenu Crne Gore", rekao je Popović.

Mogućnost Đukanovićeve kandidature za predsjednika Crne Gore, u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) nisu željeli izravno komentirati, ocjenjujući da u vladajućoj stranci nemaju puno razloga za spokoj.

"Za nas i sve građane je bitno da dođe vrijeme koje će nas poštedjeti novih podjela, turbulencija, koje će omogućiti europski put Crne Gore, euroatlantske integracije i sve što će donijeti boljitak građanima. To ovi ljudi iz DPS-a apsolutno ne mogu napraviti", kazao je jedan od čelnika SNP-a Vasilije Lalošević.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika