04.07.2007. / 10:20

Autor: Marko Ćustić

NAFTNA INDUSTRIJA

MOL prodaje udio u Ini da bi otkupio vlastite dionice?

Mađarski MOL razmatra prodaju svog udjela u hrvatskoj naftnoj kompaniji Ini kako bi financirao otkup vlastitih dionica, izvijestio je austrijski poslovni list Wirtschaftsblatt.

List se poziva na izvore iz Hrvatske. Austrijski list piše i da se MOL želi riješiti svog udjela od 25 posto plus jedne dionice u Ini jer se s većinskim dioničarem, hrvatskom vladom, ne može dogovoriti oko ključnih pitanja kao što su formiranje cijena goriva te strategija.

Podsjetimo, kako je Nacional prvi izvijestio, austrijski OMV pokrenuo je kampanju kupovine dionica MOL-a i povećao svoj udio u mađarskoj kompaniji na 18,6 posto u namjeri da je preuzme. Uskoro su Mađari krenuli u obranu i počeli otkupljivati vlastite dionice kako bi ih spremili u trezor. Umiješao se i mađarski premijer Ferenc Gyurcsany, koji je najavio da će vlada razmotriti mogućnost da zaštiti kompanije od nacionalnog interesa po uzoru na Amerikance.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika