04.07.2007. / 16:18

Autor: Marijana Zrinjski

SLUČAJ ZAGOREC

Bajić: "Predaja dokumentacije možda bi popravila Zagorčev položaj"

Glavni državni odvjetnik Mladen Bajić potvrdio je danas da je Državno odvjetništvo znalo da je osumnjičenik umirovljen general Vladimir Zagorec inicirao sastanak s Uredom Predsjednika kako bi predao dokumentaciju u svezi tijekova novca oko kupovine oružja. Isto tako Bajić je novinarima u Saboru rekao da se Državno odvjetništvo suglasilo da se od Zagorca primi dokumentacija i eventualno održi sastanak. Kazao je i da je sama činjenica da je Zagorec Uredu Predsjednika države nudio dokumentaciju potvrdila sumnje Odvjetništva da ta dokumentacija još postoji, zbog čega je Odvjetništvo pojačao intenzitet svog rada.

"To je rezultiralo time da smo dio te dokumentacije pronašli u Hrvatskoj i to upravo kod Zagorčevih ljudi. Više o tome ništa ne znam", rekao je.

Na upit je li bilo izgleda da se Državno odvjetništvo nagodi sa Zagorcem, Bajić je odgovorio da "što se tiče Odvjetništva nema šanse", a upitan je li Mesićev savjetnik Saša Perković sa Zagorcem u Beču pregovarao u ime Odvjetništva poručio je novinarima da to moraju pitati Perkovića. Komentirajući tvrdnje da je Mesićev ured u ovom slučaju prekršio ustavnu trodiobu vlasti, Bajić je kazao da na njega nitko nije utjecao te da nitko nije tražio ništa od njega.

"Nemamo ništa protiv da osumnjičenik Zagorec dostavi dokumentaciju kojom raspolaže, koja bi možda popravila ili možda otežala njegovu situaciju, zavisi od toga što u njoj otkrijemo", kazao je Bajić.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika