Objavljeno u Nacionalu br. 608, 2007-07-10

Autor: Nacionalova redakcija

GALERIJA

Gastro kanconijer za viški Admiral

VELJKO BARBIERI osmislio je jela za novi viški restoran Admiral

BARBIERI s kuharima Admirala Mirom Bogdanovićem, Nikom Bradanovićem i Nikolom VojkovićemBARBIERI s kuharima Admirala Mirom Bogdanovićem, Nikom Bradanovićem i Nikolom VojkovićemU petak na otoku Visu kolumnist Nacionala, književnik Veljko Barbieri, otvorio je u hotelu Tamaris restoran Admiral, koji će, kaže taj poznati gastronom, postati “novo utočište nauta, gurmana i oblapornika u i onako bogatom kulinarskom porto francu otoka Visa”. Otvaranju restorana Admiral prisustvovale su mnoge javne osobe poput znanstvenika i sveučilišnog profesora Slobodana Prosperova Novaka, sveučilišnog profesora Igora Fiskovića i britanskog pisca i povjesničara Malcoma Scott.


Barbieri je za restoran osmislio bogat jelovnik od četiri slijeda i dvanaest jela koja je pripremio zajedno sa šefom kuhinje hotela Vis Nikom Bradanovićem i mladim majstorom Nikolom Vojkovićem. Sljedovi od dvanaest jela - od hladnih i toplih predjela, od namaza od maslina i slane ribe, slanutka, srdela i sezama, punjenih patlidžana, tikvica i rajčica s kozjim sirom, bosiljkom i pinjolima, preko tradicionalnih viških pogača, pašta fažola na brujet te gratinirane hobotnice i ribe iz pećnice - proizašli su iz serija kolumni “Kuharski NA OTVORENJU restorana Admiral bili su i sveučilišni profesori Slobodan Prosperov Novak i Igor Fisković i britanski pisac Malcom ScottNA OTVORENJU restorana Admiral bili su i sveučilišni profesori Slobodan Prosperov Novak i Igor Fisković i britanski pisac Malcom Scottkanconijer” koje Barbieri već sedam godina objavljuje u Nacionalu. “Uz podršku vrsnih viških vina, svojim okusima i mirisima ta jela će nadahnuti sve putnike koji svrate u restoran Admirala, kojeg tek očekuju istinske gastronomske i kulinarske miljarine”, rekao je Barbieri.

Vezane vijesti

Zadnji Barbierijev 'Kanconijer'

Zadnji Barbierijev 'Kanconijer'

Pisac i kulinarski ekspert Veljko Barbieri objavio je posljednji, četvrti svezak književnog i gastronomskog bestselera Kuharski kanconijer u izdanju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika