13.07.2007. / 13:44

Autor: Martina Zeković

KAMEN INGRAD

Vlado Zec osuđen na 4 godine i 6 mjeseci zatvora

Općinski sud u Požegi danas je nepravomoćno osudio bivšeg predsjednika Uprave Kamen Ingrada Vladu Zec na 4 godine i 6 mjeseci zatvora.

Zatvorska kazna od 3 godina i 8 mjeseci dosuđena je njegovoj pomoćnici Đurđici Krstić, dok je bivši direktor Županijske uprave za ceste Milan Ivanko nepravomoćno osuđen na godinu i osam mjeseci zatvora.

Njih se tereti da su malverzacijama Kamen Ingradu pribavili korist od 34,5 milijuna kuna pri čemu su oštetili Županijsku upravu za ceste, nekoliko banaka te osiguravateljskih i faktorinških društava za 36 milijuna kuna.

Oni će Požeško-slavonskoj županiji morati namiriti štetu u visini od 10 milijuna kuna, Županijskoj upravi za ceste 16 milijuna kuna i Generali osiguranju 1,6 milijuna kuna. Od Kamen Ingrada u stečaju oduzima se imovinska korist od 23 milijuna kuna.

Njih troje dobilo je i sigurnosnu mjeru zabrane obavljanja dužnosti na kojima su bili prije izvršenja kaznenog djela i to Vladi Zecu u trajanju od osam godina, a Krstićevoj i Ivanku u trajanju od po pet godina.

Obrana okrivljenika najavila je žalbu Županijskom sudu, a isto će učiniti i državno odvjetništvo. Naime, okrivljenicima je ukinut i pritvor u kojemu su se nalazili od 13. rujna prošle godine te su danas pušteni.

Pročitajte intervju koji je Nacional napravio s Vladom Zecom na vrhuncu njegove moći 2003. godine, kada je njegov nogometni klub nastupao u Kupu Uefa protiv slavnog njemačkog Schalkea.

Vezane vijesti

Istarski kamen za novi most u Veneciji

Stoljećima je samo jedan most povezivao dvije obale Grand kanala u Veneciji, ujedno i najpoznatiji most u gradu, Ponte di Rialto. Nakon njega su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika