14.07.2007. / 10:28

Autor: Marijana Zrinjski

ITALIJA

Prodi navodno pod istragom

Talijanski premijer Romano Prodi navodno je pod istragom tužiteljstva u Catanzaru zbog zlorabljenja položaja. Objavila je to internet stranica tjednika Panorama, ali glavni tužitelj toga grada na jugu Italije Mariano Lombardi opovrgnuo je tu informaciju.

Glavni tužitelj Catanzara Lombardi kazao je da nije upoznat s podatkom da je premijer upisan u knjigu osoba pod istragom. «Držim da bi me moj zamjenik u slučaju upisivanja premijera u knjigu osoba pod istragom zasigurno obavijestio". Naime, njegov zamjenik u Catanzaru, Luigi De Magistris vodi istragu o navodnom nezakonitom korištenju nekih fondova Europske unije, u koje je navodno uključen i Prodi.

"Premda nisam dobio nikakvu obavijest o tome potvrđujem kao i uvijek svoje povjerenje u sudstvo, a glede navodnih optužbi izjavljujem moju potpunu odsutnost u događajima za koje sam navodno optužen", izjavio je danas premijer.

Vezane vijesti

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Policija istražuje prijetnje smrću Holy

Zagrebačka policija je potvrdila kako je dobila prijavu ministrice zaštite okoliša i prirode, Mirele Holy, kako joj prijete smrću u pismima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika