19.07.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

SJEVERNA KOREJA

PJONGJANG: SAD PRIPREMA PREVENTIVNI NAPAD

PJONGJANG: SAD PRIPREMA PREVENTIVNI NAPAD

Sjeverna Koreja optužila je Sjedinjene američke države u subotu za pripremu preventivnog napada na Pjongjang, bez obzira na zahtjeve o pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu. Sjeverna Koreja pripremu za napad vidi u predviđenom raspoređivanju američkih vojnika u Južnoj Koreji, pojačanom raspoređivanju zračnih snaga od ožujka te inzistiranju na višestranim pregovorima. Sjevernokorejska agencija KCNA upozorava Washington da će u slučaju preventivnog napada ‘’poduzeti mjere samoobrane istim onim sredstvima za kojima će posegnuti Sjedinjene Dražve, a što će pritisak i prijetnja SAD-a biti veće, to će i odmazda Sjeverne Koreje biti veća’’.
U međuvremenu je Južna Koreja upozorila da je Pjongjang rasporedio još dalekometnih projektila koji mogu doseći Japan, dodajući zabrinutost zbog sjevernokorejskog nuklearnog programa. Sjeverni dijelovi Seula ne nalaze se na velikoj udaljenosti od demilitalizirane zone, tako da je za napad na glavni grad dovoljna teška artiljerija.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika