Objavljeno u Nacionalu br. 610, 2007-07-24

Autor: Željko Rogošić

NOVI SPLITSKI LUKSUZ

Pet zvjezdica na rimskom akveduktu

NACIONALOVI REPORTERI prvi su posjetili Hotel Atrium u vlasništvu Zvonka Kotarca, prvi splitski gradski hotel kojim će upravljati grupacija Gorana Štroka

Silvija Markotić, direktorica marketinga, Joško Poparić, gastro menadžer, Pero Labus, voditelj restorana i bara, Jelena Žitko, šefica recepcije, Darko Čavar, voditelj računovodstva, Tomislav Korošec, diretor hotela, i Dijana Jerković, domaćica hotelaSilvija Markotić, direktorica marketinga, Joško Poparić, gastro menadžer, Pero Labus, voditelj restorana i bara, Jelena Žitko, šefica recepcije, Darko Čavar, voditelj računovodstva, Tomislav Korošec, diretor hotela, i Dijana Jerković, domaćica hotelaOvih je dana otvoren ekskluzivni hotel Atrium, prvi hotel u Splitu koji posluje u sklopu branda City Luxory Hotels i ispunjava sve uvjete za pet zvjezdica. Otvoren je s nekoliko dana zakašnjenja zbog kasno pristigle uporabne dozvole a Nacionalovi reporteri prvi su ga razgledali i snimili. U novom poslovnom središtu na Brodarici, u sastavu je tvrtke Hoteli A, osnovane 2006., u vlasništvu Zvonka Kotarca, građevinskog poduzetnika, vlasnika tvrtke Dalkoning. Hotelom Atrium s 99 moderno opremljenih, komfornih soba i dva VIP apartmana - “Grgur“ i “Marul“, s najatraktivnijim executive sobama na najvišem sedmom katu , upravljat će brand Gradski luksuzni hoteli u sastavu Jadranskih luksuznih hotela, hotelske grupacije uglednog hotelijerskog poduzetnika Gorana Štroka, GS Hotel & Resorts. Atrium je početak poslove Štrokove i Kotarčeve suradnje, jer se očekuje da će i dvama novim splitskim hotelima obitelji Kotarac, na Rivi i Žnjanu, također upravljati Gradski luksuzni hoteli.

Kotarac priznaje da je isprva bio u dvojbi treba li taj prostor pretvoriti u hotel ili u poslovnu zgradu. “Prevagnula je ideja o hotelu, jer sam se, osim građevinarstvom, htio baviti i hotelijerstvom. U izgradnju Atriuma utrošili smo 18 milijuna eura. Ovo je odlična lokacija za gradski hotel, na samoj glavnoj splitskoj prometnici, kojom se ulazi u grad i kojom prođe 45 tisuća autombila dnevno. U susjedstvu je uprave Hypo banke i velikog Kerumova poslovnog centra Joker, i to je začetak novog poslovnog splitskog središta. U Splitu ću izgraditi još dva gradska hotela - prvi, s četiri zvjezdice, na rivi, između Dioklecijanove palače i hotela Marjan, sa 72 sobe i parkiralištem za 160 automobila, i drugi, na Žnjanu. Čekamo urbanistički plan i, čim se donese, počet ćemo graditi hotel s četiri zvjezdice s talasoterapijom i kompleksom bazena. U sva tri hotela investirat ćemo 50-ak milijuna eura”, kaže Kotarac.


Zvonko Kotarac, vlasnik hotela Atrium, s  arhitekticom Katjom Dešković, koja je osmislila unutrašnjost hotelaZvonko Kotarac, vlasnik hotela Atrium, s arhitekticom Katjom Dešković, koja je osmislila unutrašnjost hotela“Naš je osnovni cilj pozicionirati ovaj hotel kao vodeći poslovni hotel u Dalmaciji. Tu reprezentativnu harmoniju mramora i stakla projektirao je arhitekt Jerko Rošin“, kaže mladi 27-godišnji direktor hotela, Riječanin Tomislav Korošec, koji je radio niz poslova u Grand hotelu Bonavia u Rijeci. “Hotel se nalazi na temeljima antičkog Splita, a originalni Dioklecijanov akvedukt može se vidjeti i u izložbenom podzemnom prostoru hotela, a omogućen je i ulazak u kanal vodovoda. Unutrašnjost hotela osmislili su splitski arhitekti Katja Dešković i Goran Pavlović“, ističe Korošec. “Arhitektonske linije su jednostavne, a boje kontrastne. Pri uređenju smo rabili prirodne materijale: brački kamen, orahovinu i drvo svijetlog javora“, veli arhitektica Katja Dešković. “Zidove krase tamni drveni detalji što se protežu cijelim hotelom. Zanimljiva hotelska dekoracija su aplikacije na staklu s motivima Peristila i rimskih kolonada, što je suvremena interpretacija klasičnog rimskog elementa koja vizualno razdvaja unutarnje prostorije. Motivi starih rimskih stupova iskorišteni su i u crno-bijelim fotografijama u sobama, te pokazuju Split kroz sva povijesna razdoblja“, ističe Katja Dešković. Hotel je spoj modernog i luksuznog s tradicionalnim materijalima. “U prizemlju je prostrana i moderno uređena recepcija pokraj koje se izdvaja Tomislav Korošec, direktor Hotela Atrium, karijeru je prije šest godina započeo u riječkom hotelu Bonavia kao nosač prtljageTomislav Korošec, direktor Hotela Atrium, karijeru je prije šest godina započeo u riječkom hotelu Bonavia kao nosač prtljagetrendovski uređeni City Bar, potom lounge bar i business centar sa sofisticiranom uredskom opremom. Na prvom katu hotela je restoran ‘Cardo’ koji se izdvaja originalnom gastronomskom ponudom, te kongresni centar s dvije kongresne dvorane. Već u rujnu i listopadu imamo tri seminara poslovnih ljudi, koji su naša ciljana klijentela. Poslovnim ljudima omogućit ćemo da uživaju u ponudi hotela s pet zvjezdica. Sedmi, executive kat, s najljepšim i najprostranijim sobama, s wellnes i fitness centrom, na površini od 500 četvornih metara, s predivnim bazenom, napravili smo u suradnji s Biokozmetikom“, ističe Korošec, koji je karijeru počeo 2001. kao portir i nosač prtljage u Bonaviji Gorana Štroka te postupno, školujući se, postao operativni direktor hotela. Završio je studij za turistički i hotelski management. Nakon što je bio operativni direktor, Korošec je u travnju imenovan direktorom hotela Atrium i sebe vidi u tom dinamičnom poslu. “Wellnes centar ima tri ekskluzivne sobe za opuštanje i uljepšavanje. Uz unutarnji bazen, jacuzzi i fitness centar, wellnes ima i finsku saunu s kromoterapijom te infracrvenu saunu“, veli Dajana Ivić-Dulčić, voditeljica wellnes centra.

“Hotel Atrium ima 75 zaposlenika. Stručne službe JLH odabrale su kadrove, jer je zaprimljeno više od 600 molbi. To pokazuje velik interes Splićana“, ističe Korošec.

Biznis Štroka i Kotarca

HOTEL ATRIUM nalazi se u novom poslovnom središtu Splita na BrodariciHOTEL ATRIUM nalazi se u novom poslovnom središtu Splita na BrodariciGradski luksuzni hoteli imaju poslovne hotele u Hrvatskoj i Britaniji. Njihovi su Grand hotel Bonavia u Rijeci, Hotel Atrium u Splitu, hoteli Sir Cristopher Wren’s House i Sir Christopher Hotel u Windsoru. Brand GLH posluje u sklopu hotelske grupacije GS Hotels and Resorts. Tvrtka Hoteli A u vlasništvu je obitelji Kotarac, koja je i vlasnik Dalkoninga, vodeće građevinsketvrtke. Dalkoning je u 14 godina izgradio 230.000 m2 stambenih i poslovnih prosotra. Hoteli A u svom će sastavu osim hotela Atrium imati još dva hotela - nedaleko od rive i na Žnjanu.

Vezane vijesti

Presudio im kapitalizam

Presudio im kapitalizam

Bila je sparna lipanjska večer 2008. kad je hrvatski poduzetnik Goran Štrok svečano otvorio vrata svog obnovljenog hotela Excelsior u Dubrovniku.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika