06.08.2007. / 17:50

Autor: Nina Tomljanović

HOS

Odbojkašice ostankom Popovića uvjetuju svoj odlazak na EP

Nakon što smo pomislili da se situacija u Hrvatskom odbojkaškom savezu (HOS) smirila što se tiče muške reprezentacije, danas se s priopćenjem za javnost oglasila ženska odbojkaška reprezentacija. Naime ona daje punu podršku predsjedniku HOS-a Andriji Popoviću,a uz to uvjetuje svoj odlazak na Europsko prvenstvo uvjetuje ostankom Popovića na mjestu čelnog čovjeka HOS-a.

"S obzirom na aktualnu situaciju u hrvatskoj odbojci, mi kao dio HOS-a i kao predstavnici RH na nadolazećem europskom prvenstvu osjećamo potrebu obratiti se hrvatskoj javnosti. Iako se nismo htjeli upletati u politiku i razne malverzacije, današnjom ostavkom našeg izbornika Igora Lovrinova shvatili smo da su stvari izmakle kontroli.

Mi dajemo podršku predsjedniku Popoviću, koji je svojim zalaganjem i ustrajnošću dao cijelog sebe u rješavanju krize u hrvatskoj odbojci, te zbog toga izgubio svoje visoko pozicionirano radno mjesto u Fondu za razvoj i zapošljavanje.

Ne slažemo se također s načinom na koji je održana sjednica Izvršnog odbora HOS-a koju nije sazvao niti je bio prisutan predsjednik Popović, te ju smatramo nelegalnom.

Kako u posljednje vrijeme svi izlaze sa svojim zahtjevima i stavovima smatramo da i mi imamo pravo postavljati iste iza kojih stoje svi odbojkaški djelatnici u Hrvatskoj što su i potvrdili pismenim putem te dali podršku ovoj našoj inicijativi.

  1. U cijelosti podržavamo predsjednika Popovića.
  2. Izvanrednu sjednicu tzv. Izvršnog odbora smatramo nelegalnom i ne prihvaćamo donesene odluke.
  3. Pozivamo predsjednika Popovića da ne odstupa od svojih načela i ostane predsjednik HOS-a i trenera Lovrinova da svoju ekipu odvede na europsko prvenstvo.
  4. U koliko gospodin Popović ne ostane na čelu HOS-a mi ćemo preispitati svoju odluku o nastupanju na predstojećem europskom prvenstvu.
  5. Gospodina Radovana molimo da svoje privatne bitke vodi van granica Hrvatske", stoji u rukom napisanom priopćenju kojeg je potpisalo 12 odbojkaških reprezentativki, a u njihovo ime medijima poslala jedna agencija za tržišne komunikacije.

Vezane vijesti

Hrvatska odbojka spašena: CEV povjerio HOO-u sve obveze HOS-a

Hrvatska odbojka spašena: CEV povjerio HOO-u sve obveze HOS-a

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša bio je vrlo zadovoljan sastankom koji je postigao s čelnicima Europskog odbojkaškog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika