Objavljeno u Nacionalu br. 613, 2007-08-13

Autor: Nacionalova redakcija

KARIJERA I NOVAC

Premija veća od 2 milijarde kuna

Grupacija CROATIA OSIGURANJE povećala je polugodišnji profit za 64 posto

HRVOJE VOJKOVIĆ, predsjednik uprave Croatia osiguranjaHRVOJE VOJKOVIĆ, predsjednik uprave Croatia osiguranjaCroatia osiguranje, najveća hrvatska osiguravajuća kompanija, objavila je polugodišnje rezultate poslovanje prema kojima je ukupna zaračunata premija u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine porasla za 5 posto, na nešto više od 2 milijarde kuna. Prihodi grupacije Croatia osiguranja u prvom su polugodištu iznosili 2,1 milijardu kuna, što je 15 posto više u odnosu na isto lanjsko razdoblje. Od toga 1,77 milijardi kuna otpada na tvrtku Croatia osiguranje. Neto dobit grupacije istodobno je iznosila 106,7 milijuna kuna, što je porast od čak 63,7 posto. Samo Croatia osiguranje u prvih je šest mjeseci imalo 64,3 milijuna kuna neto dobiti, što je porast od 20,4 posto. S obzirom na vrste osiguranja, znatan porast premije, 18,9 posto, grupa je ostvarila u životnim osiguranjima, čija zaračunata premija iznosi 174,6 milijuna kuna. Premija u ostalim vrstama osiguranja iznosila je 1,8 milijardi kuna, što je rast od 3,9 posto. Prihodi od ulaganja sredstava neživotnih i životnih osiguranja grupe Croatia osiguranja iznosili su 356,7 milijuna kuna i veći su za 137,4 posto nego na kraju lipnja prošle godine.

Komentirajući poslovne rezultate, predsjednik uprave Croatia osiguranja Hrvoje Vojković istaknuo je da je zadovoljan ostvarenim. “Kontinuirani rast prihoda dokaz je kako Croatia osiguranje uspješno ostvaruje postavljene poslovne ciljeve za 2007. i potvrđuje lidersku poziciju na tržištu osiguranja u Hrvatskoj i u regiji”, rekao je Vojković.

Vezane vijesti

Umjesto Vedrana Čorića, za vršitelja dužnosti postavljen mladi kirurg

Umjesto Vedrana Čorića, za vršitelja dužnosti postavljen mladi kirurg

Nakon što je početkom prosinca dugogodišnji predstojnik Klinike za kardijalnu kirurgiju Kliničkog bolničkog centra Zagreb Ivan Jelić otišao u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika