24.08.2007. / 06:10

Autor: Goran Jurić

HFP

Prodaja Hotela Alan - novi privatizacijski skandal

Županijski sud u Zagrebu započinje istragu protiv jedanaestorice koji se sumnjiče za štetnu prodaju hotela "Alan" iz Starigrada Hypo Alpe Adria banci. Dionice vrijedne više od 27 milijuna kuna prodane su 2002. godine za svega 8,8 milijuna kuna. Prvoosumnjičeni Krešimir Starčević bivši je zamjenik predsjednika Fonda za privatizaciju, a danas član uprave Hypo banke. Osim Starčevića pod istragom je i bivši prvi čovjek Hypo banke u Hrvatskoj - Karl Heinz Truskaler te tri opunomoćenika banke Igor Kodožman, Constantin Cesnovar i Gerhard Greimer.

Sudska istraga otvorena je i protiv predsjednika uprave Hotela Alan Mladena Hubzina te članova nadzornog odbora - Kuzmana Marasovića, Joška Miliša, Hrvoja Brajdića. Među osumnjičenima je i Zoran Šikić, ravnatelj Nacionalnog parka "Paklenica".

Starčević se sumnjiči da je 5. ožujka 2002., sklopio ugovor o prodaji 91.595 dionica Hotela "Alan" Hypo banci unatoč negativnom mišljenju Upravnog odbora HFP-a. Truskaller, Kodžoman, Cesnovar i Greimer sumnjiče se da su bez suglasnosti Fonda u kolovozu 2002. prodali društvu "Alan tours" d.o.o. iz Zadra 87.667 dionica Hotela "Alan" za 8,8 milijuna kuna. Ostali osumnjičeni terete se za sklapanje štetnih ugovora kojima su priskrbili korist - oštetivši Hotel "Alan".

Kaznenu prijava za zloporabu ovlasti podnijela je još 22. kolovoza 2005. godine Porezna uprava u Splitu. Nakon što je odvjetništvo istražilo prijavu i nalaz Državne revizije, Državno odvjetništvo je u Zadru 24. studenog 2006. podnijelo istražni zahtjev.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika