27.08.2007. / 20:09

Autor: Marijana Zrinjski

AFERA "ĐURO ĐAKOVIĆ"

Vesna Škare Ožbolt traži ostavku Damira Polančeca

Predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare-Ožbolt poslala je danas otvoreno pismo potpredsjedniku hrvatske Vlade Damiru Polančecu sa zahtjevom da se braniteljima hitno predaju u posjed dionice holdinga "Đuro Đaković" iz Slavonskog Broda.

U pismu Vesna Škare-Ožbolt tvrdi da su potpredsjednik Polančec i Vlada odgovorni što branitelji-dioničari, od kojih je većina iz Slavonskog Broda i okolice, dosad još nisu upisani u knjigu dioničara, iako su odavno postali vlasnici tih dionica, uplativši za njih 11 milijuna kuna. Predsjednica DC-a najavila je da će zatražiti ostavku potpredsjednika Polančeca i podržati prosvjed branitelja-dioničara, ako im se ne omogući da mogu raspolagati svojim dionicama koje su, kako naglašava, već odavno platili.

Potpredsjednik Vlade Damir Polančec izjavio je u subotu kako će se nastojati do 31. kolovoza, dakle do skupštine Društva "Đuro Đaković" razriješiti pitanje branitelja koji su kupili dionice "Đure Đakovića" u naknadno odobrenom otkupu, a zbog akcije "Maestro" blokiran im je prijenos vlasništva dionica u Središnjoj depozitarnoj agenciji.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika