07.09.2007. / 14:59

Autor: Dinko Boić

MINISTAR O TRAGEDIJI

Kirin: "Neka struka kaže jesu li maloljetnici trebali gasiti požar"

Na današnjoj proslavi 17 obljetnice postojanja Antiterorističke jedinice Lučko ministar Kirin je odgovarao na pitanja novinara vezana za vatrogasnu tragediju na Kornatu. Upitan hoće li narediti istragu ostalih dobrovoljnih vatrogasnih društava u Hrvatskoj, s obzirom da je utvrđeno da su na Kornatu nastradali maloljetnici koji uopće tamo nisu trebali biti, Kirin je odgovorio kako za sada to ne namjerava učiniti.

„Dobrovoljno vatrogastvo u Hrvatskoj ima svoju tradiciju. Mi sada moramo biti oprezni da tu tradiciju ne narušimo. Moram reći da vatrogasni sustav, bez obzira na to što se desilo, vrlo dobro funkcionira. Pustimo da kriminalistička istraga odredi sve elemente, a onda ćemo donijeti određene zaključke. Uostalom, i inače kada gori požar svi su građani dužni sudjelovati. Zato apeliram da pričekamo kraj istrage i neka struka odredi jesu li maloljetnici trebali biti u helikopteru ili ne. Nažalost, bilo je slučajeva kada su sami roditelji inzistirali da njihova djeca idu gasiti. Imali smo tisuće teških požara u kojima je netko mogao nastradati, a nije“, rekao je Kirin.

Vezane vijesti

'Trpači' HDZ-ovih vreća

'Trpači' HDZ-ovih vreća

Podignute su optužnice protiv bivših čelnika ministarstava i državnih poduzeća koji su sudjelovali u aferi Fimi medija, a riječ je o bivšem ministru… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika