10.09.2007. / 14:56

Autor: Ružica Đukić

Extra zona

Vlatka Pokos: "Dikan je licemjer i šopingholičar"

Vlatka Pokos u intervjuu za Extru objašnjava zašto je pristala snimiti reklamu koja je izazvala burne rekacije u javnosti te komentira medijske istupe bivšeg supruga i njegove prijetnje tužbom Raiffeisen banci

Reklama u kojoj tridesetsedmogodišnja Vlatka Pokos, nekadašnja supruga Josipa Radeljaka, na samoironičan način predstavlja kreditnu karticu RBA prošlih je dana izazvala brojne diskusije.
Nakon prvog dana prikazivanja pobunila se predsjednica Grupe za ženska ljudska prava B.a.b.e. Sanja Sarnavka izjavljujući da je reklama diskriminacijska i uvredljiva za žene. Naime, u toj je reklami Vlatka Pokos prikazana kao šopingholičarka koja stoji pred ormarom u kojem nema ništa osim velikog moljca. Odlazi do Raiffeisen banke u kojoj dobiva kreditnu karticu te zadovoljna odlazi u kupovinu.
Reklamu je uvredljivom doživio i Josip Radeljak te je preko svoga odvjetnika Gorana Mikuličića poslao pismo medijima i predsjedniku Uprave RBA Zdenku Adroviću. Josip Radeljak zatražio je opoziv cijele reklamne kampanje koja, prema njegovu mišljenju, neprimjereno i nedopušteno zadire u njegov privatan život.
O samoj reklami razgovarali smo s njezinom glavnom aktericom Vlatkom Pokos. Za Extru je govorila i o apelu svoga bivšeg supruga da se zaustavi emitiranje reklame, ali i njegovu, najblaže rečeno, čudnom ponašanju u zadnje vrijeme koje su nedavno mogli vidjeti i gledatelji Nove TV u emisiji "Red Carpet".
Vlatka Pokos nije željela komentirati informaciju da se Josip Radeljak udvara Tanji Tomić, već je rekla je kako je ne zanima njegov privatan život. A da su takvi navodi istiniti, uvjerili smo se i prigodom razgovora s Vlatkom Pokos koji se odvijao u marketinškoj agenciji Imago koja je spornu reklamu osmislila i izradila. Spletom okolnosti, u toj je tvrtci zaposlena djevojka imenom Tanja Tomić. Osim istog imena, s javno poznatijom Tanjom Tomić nema nikakvih dodirnih točaka. To pak jedno vrijeme nije znao Josip Radeljak koji je toj djevojci slao ljubavne SMS poruke ne znajući da nije riječ o tajnici u HGK i nekadašnjoj televizijskoj voditeljici Tanji Tomić.
EXTRA: Jeste li mislili da će ova reklama koju ste snimili izazvati toliki interes? Jeste li imalo dvojili o tome hoćete li je prihvatiti?
- Nikakvih dvojbi nisam imala, ta mi se ideja odmah svidjela. Moj prvi kontakt s marketinškom tvrtkom Imago bio je preko njihova direktora Damira Ciglara, koji mi je pristupio dosta bojažljivo. Vjerojatno se bojao hoću li imati smisla za humor jer me ljudi i inače doživljavaju kao uštogljenu osobu koja o sebi misli da je savršena. Ustvari sam duhovita i volim se puno zezati, a mislim da je to jako zdravo u situaciji u kojoj sam se našla. Između ostalog, cijeli me život prate ogovaranja i etikete koje nemaju puno veze sa mnom kao osobom i željela sam se nasmijati na sve to. Više se oko takvih stvari ne uzrujavam. Nekada sam ljudima pokušavala objasniti tko sam i što sam i kakav je ustvari moj život. Rijetko koga zanima istina i zbog toga, kad kažeš istinu, to izazove konsternaciju kod Hrvata. Moram priznati da sam očekivala toliki interes za reklamu s obzirom na medijski interes koji za mene postoji zadnjih mjeseci. Jer u zadnje vrijeme što god da sam napravila popraćeno je u novinama i drugim medijima. S druge strane, Hrvati nisu naviknuti na ovakav ironičan humor pa sam i zbog toga očekivala burne reakcije.
Više u novom broju Extre...

Vezane vijesti

Snježana Mehun: 'Naplatiti ću Vlatki njene laži'

Snježana Mehun: 'Naplatiti ću Vlatki njene laži'

Snježana Mehun ovih dana se na sudu žestoko raspravlja sa svojom bivšom prijateljicom, voditeljicom i pjevačicom Vlatkom Pokos koja ju je, prema… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika