25.09.2007. / 08:01

Autor: Ružica Đukić

Extra zona

Skrivena drama zvijezde Big Brothera: Biološki otac Maje-Paole Sestrić umire u bijedi

Ekipa Extre je u bosanskom selu Donja Slapnica pronašla Ahmeta Ćufurovića, biološkog oca Maje-Paole Sestrić, koji je udomljen kod obitelji Omanović, u teškom je stanju i samo rijetko dolazi k svijesti, a tada obično kaže da žali što njegova djeca nisu uz njega; razgovarali smo i s njezinom udomiteljicom Ljiljanom Sestrić

Nakon novinskih napisa da je ovogodišnja natjecateljica reality showa "Big Brother" Maja Paola Sestrić u dobi od osamnaest mjeseci udomljena iz siromašne bosanske obitelji, Extrina ekipa odlučila je pronaći njezinu biološku obitelj.

U malom bosanskom selu Donja Slapnica nedaleko od Velike Kladuše njezin biološki otac, šezdesetčetverogodišnji Ahmet Ćufurović, umire u siromaštvu. Udomljen je preko centra za socijalni rad općine Velika Kladuša u obitelji Omanović čiji članovi i sami životare u neimaštini. Supružnici Omanović, Jasna i Rifet, stanuju s Rifetovom majkom i troje djece, a očekuju i prinovu jer je Jasna trudna. Centar za socijalni rad mjesečno im isplaćuje mali novčani iznos kao naknadu za čuvanje Ahmeta Ćufurovića. Zadnjih nekoliko mjeseci Ahmet Ćufurović, čije je prezime do prije dvije godine nosila i njegova kći Međida, danas Maja Paola Sestrić, uopće ne govori. Dezorijentiran je u prostoru i veći dio dana provede spavajući. Tek tu i tamo na minutu otvori oči i kaže:
"Gdje su moja djeca? Ne bih ovako patio da su moja djeca tu", a ne zna ni da je njegova kći u Big Brother kući. Njegovi udomitelji, obitelj Omanović, svaku večer na malom crno-bijelom ekranu u sklopu programa RTL-a gledaju Maju Paolu, odnosno Ahmetovu kćer Međidu. Jednom su mu prigodom tako rekli: "Bego", kako ga od milja zovu, "Evo ti ćerke u Big brother kući", a on im je odgovorio: "Išao bih k njoj."

Pravo zdravstveno stanje oca Maje Paole Sestrić zapravo se ne zna. Riječ je o životnoj tragediji koju znaju mnogi stanovnici Velike Kladuše i okolnih sela. Obitelj Omanović, kod koje je trenutačno smješten Ahmet Ćufurović, nekoliko ga je puta vodila u bolnicu u Velikoj Kladuši. Kako tvrde, lokalni su ga liječnici su ga već tri puta slali vozilom Hitne pomoći u Bihać kako bi mu se napravile detaljne pretrage. Ipak, sva tri puta su ga u roku od nekoliko sati vratili pred kuću Omanovićevih iako Ahmet Ćufurović ima zdravstveno osiguranje. Stanovnici sela tvrde kako je pravi uzrok njegova kraha višegodišnja borba za svoja prava, borba malog čovjeka protiv pravnog sistema države.

Tražeći put do kuće Rifeta i Jasne Omanović, ekipa Extre naišla je na susjeda koji nas je uputio u kojem pravcu moramo ići, ali nam i otkrio šokantne podatke: "Znam za njihov slučaj", rekao je susjed. "To su ljudi koji su preko noći ostali bez svega. Evo, jedan od Ahmetovih sinova, Osman, je ovdje. Danima je spavao pokraj moje kuće, krio se u šumi. Iako je rođen kao normalno dijete, zadnjih je godina od sve te situacije sasvim poludio. Ako mu netko da nešto za pojesti - pojede, ako ne, ništa i tako luta. Nije agresivan, više je plašljiv. Ponekad ga vidim skoro svaki dan, a onda ga opet ne viđam po nekoliko mjeseci. Znam da odlično priča engleski i da je u vrijeme kad se vratio u Bosnu još uvijek imao važeću vizu za Irsku. Zašto se i kada vratio, nitko ne zna."

Na pitanje smatra li kako je uzrok raspada obitelji Ćufurović bio alkohol, odlučno je rekao: "Ne, Ahmet uopće nije pio. Život je to. To je prevareni čovjek koji je samo tražio svoja prava."

Približavajući se kući u kojoj je smješten otac Maje Paole Sestrić, očekivali smo kako nitko od ukućana neće biti raspoložen za razgovor, a pogotovo ne biološki otac Maje Paole. Svašta smo mogli očekivati, osim onoga što smo vidjeli i doživjeli. Extrina ekipa dočekana je više nego gostoljubivo. Odmah smo pozvani u kuću na tursku kavu koja se tradicionalno pije u bosanskim kućama. Nitko od prisutnih nije bio iznenađen našim dolaskom, kao da su očekivali novinare. U kutu male sobe, u kojoj dnevno boravi i desetak osoba, nepomično je ležao Ahmet Ćufurović.

Više u novom broju Extre...

Vezane vijesti

Baretić & Big Brother band - Ogledi o 'civilizacijskim vrijednostima' septičke...

Baretić & Big Brother band - Ogledi o 'civilizacijskim vrijednostima' septičke jame

U jednoj od prethodnih sezona ovdašnjeg "Big Brothera" neka je kokoš objašnjavala nekoj kozi da hrvatski jezik ima sedam padeža. Budući da koza… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika