Objavljeno u Nacionalu br. 619, 2007-09-25

Autor: Zrinka Pavlić

BIG SISTER

Alfa-mužjak iz 'Big Brothera'

Premda se po snimci u dnevnoj emisiji čini da je Veliki brat telefonski htio zeznuti Mirelu, Stipe se dvaput bacio na slušalicu kao neudana djeveruša na svadbeni buket i tako se izbacio iz velike BB kuće. Šok i lelek, potekla je maskara, grcalo se i psovalo

KUIŠ, ONO, NE? VERS!Showtime, Nova TV, subota, 20.00
Već i sami kandidati na osječkoj audiciji za “Showtime” dovoljni su za ubijanje subotnje večeri grohotom i povremeno gašenje televizora zbog vrtoglavice izazvane leopard-uzorkom, ali kad je Nova TV osim kandidata odlučila prikazati i žiri (Ivana Husar, Jacques Houdek i Boris Banović), nadala sam se pokojem zloveselom komentaru. E, pa nada je, k'o što kažu, kurva. Ništa od zajedljivih i smiješnih primjedbi. Čak je i Banović zanemario svoju uobičajeno unjkavu i neugodnu personu te se ponašao kao da ga između kadrova mama uz packe podsjeća na bonton, a Husarica se toliko razgalila nad wannabe zvijezdama da im je šaptala riječi pjesama. Najdraže mi je bilo kad je jednom nadrislavuju krenula objašnjavati što znači riječ VERS: “Pa ono, kužiš… kad pjevaš, ne? Ono, u tekstu, ne? Vers, bridž, refren, ne? Ono što pjevaš… kužiš. U tekstu, ono. Kitica!” Jacques joj je šeretski dobacio da je “kitica” nezgodna riječ i džentlmenski ponudio sinonim - strofa, a nikoga ni sekunde nije omelo što je vers zapravo - STIH.
Ocjena: uklonite žiri iz emisije (0)


KRV, ZNOJ, SUZE I RAFAELOBig Brother, RTL, pon-pet, 20.00 sub 21.45, ned 19.00
Naprasno izbacivanje dominantnog mužjaka i ultimate fightera Stjepana iz glavne kuće Velikog brata dosad je najbolja fora ovogodišnjeg "Big Brothera". Doduše, prema snimci u dnevnoj emisiji čini se da je primarna meta nasumičnog izbacivanja bila Mirela jer je ona stajala uz telefon kada je Brale nazvao s lošim vijestima, ali Stipe se dvaput bacio na slušalicu k'o neudana djeveruša na svadbeni buket i eto ti ga na. Jest da smo zbog toga zakinuti za prizore Mirelina klanja s Valentinom u pol kvadrata mini BB kuće (oboje su iberiritantne svađalice i ne vole se), ali sve ima svoje prednosti. Prvo i prvo, kada je Stipi, alfa-vođi, nositelju krunice na mišićavu grudu i krotitelju međeda na nabildanim leđima, zadrhtala usnica i suza zamutila šiltericom skriveno oko, jedino sveci nisu zatreperili od trijumfalnog gušta. Drugo, šok i lelek koji je nastupio među idolopoklonicima bio je toliko smiješan da su se čak i spomenutima od cereka zatresle aureole. Potekla je maskara, padalo se bližnjem u zagrljaj, grcalo se i psovalo bjelosvjetsku nepravdu… sve u svemu, ljuta patnja u okrutnom konclogoru, gdje teku krv, znoj, suze, Rafaelo i Coca-Cola. Tessa je histeričnim ispadima (za koje vjerojatno misli da su kul pokazatelji neobuzdane ženstvenosti) i retardiranim izjavama gotovo zasjenila prošlogodišnju IQ-šampionku Tanju, Valentino se posvađao sa stanarima, gledateljima, kamerama, Big Brotherom, grinjama u madracu i vlastitim mozgom, primalja Ivana naciji je objavila da se “nemogu” i “neznači” piše zajedno, a na Arsena je ugledna gospođa majka zacijelo ponosna kada krene od stanara do stanara sa samo jednom temom na usnicama - kakve koja stanarka ima sise i koju bi, da prostiš, straga, a koju sprijeda. Sve u svemu, vrhunski zabavan tjedan, koji je RTL reality ekipa pokvarila zadajući stanarima najdosadniji zadatak u poznatom svemiru - plivačko-trkaći maraton u velikoj i sobno-biciklistički u maloj kući. Dobro da ne pletu makrame.
Ocjena: neloše (3)

KAKO JE ACO PROVEO LJETNE PRAZNIKENedjeljom u dva, HRT1, nedjelja, 14.00
Blago Hrvatima, vratio se Aco! Prvo je prošli tjedan ugostio Radimira Čačića s predizbornim sloganom “Vid’ mi naočale, navlas ko Tarikove” i ne baš jako fokusiranim pričama o životu, svijetu, svemiru i ekonomiji (naizmjence), a ove nas nedjelje počastio Vladimirom Šišljagićem i sagom o osječkim sportskim dvoranama, Glavašu, Đapiću i gradskom vijeću. Drugim riječima, čini se da se Aco nacionale nakon povratka s godišnjeg sav napalio na teme o kojima slušamo zadnja tri mjeseca te se aktualnošću i novinarskim nervom svrstao u televizijsku rubriku “Kako smo proveli ljetne praznike”. Nadam se da se neće u listopadu sjetiti privatizacije KIM-a.
Ocjena: zijev (2)

OLIVER STONE I MUZEJ SUVREMENE UMJETNOSTIPola ure kulture, HRT1, četvrtak, 21.55
Najprije mi nije bilo jasno zašto se u analizi zakašnjelog otvaranja Muzeja suvremene umjetnosti novinari "Pola ure kulture" ne obrušavaju na Bandića i jatake, nego ruju po odnosima unutar muzeja, ali kada je krenuo krimić, totalno sam se udubila. Djelatnici Muzeja suvremene umjetnosti su umjesto otvorenja najavljenog za 27. rujna organizirali gastronomsku feštu na kojoj sami kuhaju delicije, a nisu se osobito glasno pobunili protiv politike koja gradnju novog muzeja produljuje za još godinu dana. Novinari “Pola ure kulture” uzrok su tome potražili u činjenici što se aktualna ravnateljica riješila svih bundžija koji su prije desetak godina dizali glas protiv njezina postavljanja na funkciju, a okružila se novim, nešto poslušnijim i karijerama isprepletenim facama. Ponavljam, nemam pojma je li tomu doista tako ili ljude iz “Pola ure kulture” pere paranoja, ali čak i ako je stvar u potonjem, svoju su teoriju razradili skoro k'o Oliver Stone u “JFK-u”. Izvukli su arhivske snimke, povezali babe i stričeve te uz vrlo finu ironiju ilustrirali bizarnost budalaštine s gastronomskom feštom.
Ocjena: odličan (5)

Vezane vijesti

Ni Oskara ni prosvjeda

Ni Oskara ni prosvjeda

BREJKING NOUZ Dnevnik, HTV1, subota, 19.30 Blago nama što imamo televizije s nacionalnim koncesijama i informativnim programima pa sve doznajemo U… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika