25.09.2007. / 08:05

Autor: Eduard Šoštarić

ZRAKOPLOVSTVO

Premijer i predsjednik ne žele letjeti HV-ovim helikopterima

Nakon pada vojnog helikoptera Mi-8 visoki dužnosnici izbjegavaju putovati sličnim letjelicama

Od kada je 9. srpnja u Vukovaru pao vojni helikopter Mi-8, kojim se inače koristila Vlada RH, predsjednik Stipe Mesić i premijer Ivo Sanader više se ne žele prevoziti preostalim helikopterima iz sastava Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. Predsjednikovo stajalište o nesigurnosti hrvatskih helikoptera potvrđuje i činjenica da je vojni helikopter Mi-8 oznake H-254, kojim se inače koristio, također neispravan i nesiguran za letenje zbog kvara autopilota. Međutim, premijer i predsjednik nisu i jedini visoki dužnosnici koji se ne usude prevoziti vojnim helikopterima.

Načelnik Glavnog stožera general zbora Josip Lucić pomno bira s kojom se serijom helikoptera prevozi po Hrvatskoj. Ne želi se voziti u starijim verzijama helikoptera Mi-8T već samo s najnovijom verzijom Mi-8 MTV. Međutim, apsurd je da su se upravo hrvatski vojni helikopteri starije proizvodnje pokazali sigurnijima od onih čiji je generalni remont rađen 2005. u Ukrajini. Helikopteri hrvatskog ratnog zrakoplovstva Mi-8T od 1991. do danas nisu imali nesreću dok se od 15 helikoptera Mi-8 MTV do danas srušilo njih sedam.

Vezane vijesti

Britanski premijer zaboravio kćer u pubu

Britanski premijer zaboravio kćer u pubu

Britanski premijer David Cameron zaboravio je svoju stariju kćer od osam godina u pubu gdje je ručao s obitelji, priznao je Downing Street u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika