Objavljeno u Nacionalu br. 619, 2007-09-25

Autor: Marina Biluš

GAZETA

Francusko selo pobunilo se protiv Nicolasa Sarkozya

Uprava mjesta Sannat odbila je u seosku vijećnicu staviti sliku novog predsjednika

Nicolas SarkozyNicolas Sarkozy Jedno selo u središnjoj Francuskoj odlučilo je iskazati neposluh prema novom francuskom predsjedniku Nicolasu Sarkozyju. U Francuskoj je običaj da se u svakoj gradskoj ili seoskoj vijećnici kao simboli države nalaze francuska zastava, kip nacionalne heroine Marianne, te slika predsjednika republike.

Nakon izbora novog predsjednika sve gradske i seoske vijećnice dobivaju uramljenu sliku novog predsjednika, ali je uprava mjesta Sannat u pokrajini Creuse odbila primiti taj službeni portret. Deveteročlana uprava tog mjesta od 500 stanovnika raspravljala je o tome, te tijesnom većinom od 5:4 odlučila da i dalje drži na zidu sliku donedavnog predsjednika Jacquesa Chiraca.

Takva je odluka donesena iz prosvjeda protiv stila vladanja novog predsjednika. U Sannatu tvrde da su osupnuti načinom kako je Sarkozy svu vlast uzeo u svoje ruke, marginalizirao sve ministre, čak i premijera, te se ponaša kao car, zbog čega je već i dobio nadimak “Tsarkozy”.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika