26.09.2007. / 09:44

Autor: Marko Biočina

OTVORENO

Nitko neće Tadića i Rožića, a HSS neće ni Keruma

Ako je za suditi prema sinoćnjem nastupu u HTV-ovom Otvorenom sve su političke stranke trenutno zadovoljne anketnim rezultatima, pa čak i onda kad su ti rezultati definitivno nepovoljni po njih. Iako je iz HTV-ovog istraživanja javnog mnijenja vrlo jednostavno shvatiti tko su dosadašnji politički pobjednici i gubitnici, predstavnici hrvatskih političkih stranaka su još jednom pokazali kako se zakoni logike na njih ne primjenjuju. Ukratko, kada bi svi uzeli onoliko mandata koliko planiraju, Sabor bi morao biti dvostruko veći.

Tako je Gordan Jandroković izjavio kako je HDZ zadovoljan rezultatima jer je u uzlaznoj putanji, iako čak 52 posto ispitanika misli kako je ta stranka korumpirana. S druge strane, iako je SDP u silaznoj putanji, riječko-primorski župan Zlatko Komadina tvrdi da je ovo najbolji rejting u povijesti stranke.

Iako po HTV-ovom istraživanju HNS dobiva samo 5 posto predsjednica stranke Vesna Pusić istaknula je kako HNS neće mijenjati svoju strategiju direktne komunikacije s biračima, a Josip Friščić šef HSS-a priznao je da čak 40 posto članstva njegove stranke uopće nije upoznato s izbornom kampanjom, ali da će HSS svejedno preći izborni prag u svim izbornim jedinicama.

Za kraj, treba napomenuti da nijedan od prisutnih stranačkih vođa nije pokazao zanimanje za donedavne HSP-ovce Tadića i Rožića, dok je Friščić definitivno otklonio mogućnost angažmana Željka Keruma na njegovoj listi.

Vezane vijesti

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Kerum: Ne pregovaram više s Končarom oko hotela Marjan

Splitski gradonačelnik Željko Kerum izjavio je kako više ne pregovara s Dankom Končarom oko kupnje i ulaska u projekt hotel Marjan na Zapadnoj obali,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika