01.10.2007. / 11:31

Autor: Martina Čizmić

INDIJA

Zrakoplov koji nikada ne leti

Indijski poduzetnik Bahadur Chand Gupte osmislio je originalan način na koji može ljudima pružiti osjećaj putovanja zrakoplovom. On im naplaćuje 2 funte sjedenje u zrakoplovu koji ne leti.

Zrakoplov u Delhiju zapravo nikada ne uzleti sa aerodroma. Putnici uđu u zrakoplov, sjednu u sjedala, zakopčaju sigurnosne pojaseve, slušaju upute pilota i stjuardesa. Pilot redovito izvještava putnike o "letu" rečenicama poput "Uskoro bismo mogli osjetiti turbulencije" ili "Počinjemo se spuštati prema Delhiju". Zrakoplov ima samo jedno krilo, nema svjetla i WC-i ne rade. Klimu pokreće generator.

Ipak svake se subote ispred njega okupi 40 putnika koji strpljivo čekaju ukrcaj. U zemlji u kojoj 99 posto populacije nema financijske mogućnosti za putovanje zrakoplovom, virtualna putovanja pravi su uspjeh. 

"Neki putnici proputovali su cijelu zemlju kako bi došli na ovaj zrakoplov", rekao je Gupta koji je zrakoplov kupio 2003. od osiguravajućeg društva.

Vezane vijesti

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Pad zrakoplova u Nigeriji: Nema preživjelih

Spasilačke službe nisu pronašle ni jednu preživjelu osobu iz nigerijskog putničkog zrakoplova sa 153 putnika koji se u nedjelju srušio na stambenu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika