02.10.2007. / 08:39

Autor: Nina Tomljanović

PREDIZBORNA KAMPANJA

Obama za kampanju prikupio još 19 milijuna dolara

Obama je tijekom ljeta dobio 93.000 novih donatora, a pored 19 milijuna za stranačke predizbore, prikupio je i preko 20 milijuna dolara za opće izbore u studenom

Kandidat za predsjedničku nominaciju Demokratske stranke Barack Obama prikupio je od srpnja do rujna više od 19 milijuna dolara za predizbornu kampanju, dostigavši ukupno 80 milijuna dolara, objavio je njegov stožer.

Obama je tijekom ljeta dobio 93.000 novih donatora, a pored 19 milijuna za stranačke predizbore, prikupio je i preko 20 milijuna dolara za opće izbore u studenom. Predizborni izbori počinju u siječnju 2008. godine.

U trećem kvartalu Obamin stožer prikupio je manje nego u prva dva, no i dalje je u vrhu predsjedničke utrke po prikupljenim donacijama. Vodeća demokratska kandidatkinja, senatorica Hillary Clinton još nije objavila podatke o prikupljenim donacijama.

Od samog početka kampanje republikanski kandidati znatno zaostaju po prikupljenim sredstvima za demokratima pa je primjerice vodeći pretendent za republikansku nominaciju, bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani u tri mjeseca tijekom ljeta osigurao 10 milijuna dolara.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika