02.10.2007. / 09:58

Autor: Martina Čizmić

VRHOVNI SUD

Puštanje Vinka Budiše na dopust nije legalno

Tijekom dopusta u Splitu nije viđen u društvu svoje kćeri nego u restoranu sa prijateljima

Vrhovni sud odlučilo je da jednomjesečni dopust Vinka Budiše - Mrkog iz zatvora u Gospiću u kolovozu ove godine nije legalan. Zahtjev za zaštitu zakonitosti protiv pravomoćno rješenja suda u Gospiću podnijelo je Državno odvjetništvo.

Podsjetimo, Vinko Budiša dobio je dopust iz zatvora zbog dolaska njegove kćeri iz Amerike na praznike. Iako je zakonom definirano u kojim slučajevima zatvorenik može dobiti prekid izvršenja kazne, a to su smrtni slučaj, teška bolest ili obveza izdržavanja člana obitelji, on je ipak nakratko prekinuo izdržavanje kazne. Tijekom dopusta u Splitu nije viđen u društvu svoje kćeri nego u restoranu sa prijateljima što je dodatno razljutilo građane.

No, Budiša će uskoro moći podnijeti zahtjev za privremeno puštanje na slobodu. On je osuđen na četiri godine i 11 mjeseci zatvora zbog ubojstva Milenka Đekića 1996. godine ispred diskoteke Palladium u Splitu, a pravo na prijevremeno puštanje ima nakon što odsluži pola dosuđene zatvorske kazne. Iako je nakon presude pokušao izbjeći zatvor, na kraju je bio uhićen prilikom pokušaja bijega iz Hrvatske.

Vezane vijesti

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Alcatraz obilježio 50 godina od slavnog bijega

Uprava Alcatraza, nekad zloglaznog zatvora, a danas turističke atrakcije pokraj San Francisca, obilježila je 50. godišnjicu slavnog i jednog… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika