02.10.2007. / 12:17

Autor: Martina Čizmić

ŽALBA VRHOVNOM SUDU

Glavaš želi suđenje čekati na slobodi

Odvjetnici Branimira Glavaša podnijeli su žalbu na odluku o produljenju pritvora Vrhovnom sudu. Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda produljilo je pritvor Glavašu dva tjedna prije početka suđenja za ratne zločine protiv srpskih civila u Osijeku 1991. poznate kao slučaj "garaža" i "selotejp".

U žalbi traže preinačenjenje rješenja izvanraspravnog vijeća i puštanje Glavaša da se brani sa slobode. Navode da su drugima optuženima za isto kazneno djelo nije određen pritvor. Suđenje Glavašu i ostalima optuženima za ratne zločine počinjene u Osijeku 1991. trebalo bi početi 15. listopada na zagrebačkom Županijskom sudu.

Šestero suoptuženika prebačeno je iz Osijeka u zatvor u Remetincu, a do kraja tjedna očekuje se i premještaj Branimira Glavaša. Još se ne zna hoće li biti smješten u zatvor ili zatvorsku bolnicu, no prema posljednjim liječničkim nalazima biti će sposoban za suđenje.

Vezane vijesti

Glavaš odbio Karamarka

Glavaš odbio Karamarka

Branimira Glavaša u mostarskom zatvoru vrlo često posjećuju poznate javne osobe iz Hrvatske, tako da sama po sebi nije naročito zanimljiva činjenica… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika