02.10.2007. / 15:09

Autor: Marko Biočina

PREDIZBORNA KAMPANJA

SDP obećao ukidanje "nula promila"

SDP-ov ministarski kandidat Rajko Ostojić danas je najavio kako će SDP u slučaju da pobijedi na izborima ukinuti zakon o “nula promila”. Predstavljajući SDP-ovu zdravstvenu strategiju Ostojić je rekao kako je medicinski dokazano da je čaša vina na dan dobra za zdravlje, a da taj zakon ionako nije polučio nikakve rezultate te da zato treba biti ukinut.

Ostojić je trenutno stanje u hrvatskom zdravstvu ocijenio loše, te to obrazložio ocjenama Svjetske zdravstvene organizacije koja po dostupnosti zdravstvene zaštite Hrvatsku svrstava na 125. mjesto u svijetu. “HDZ.-ova vlada je uvela dvije participacije i time značajno smanjila prava pacijenata. Kad pobijedimo na izborima, to ćemo promijeniti u roku od 60 dana”, rekao je Ostojić.

Na stranačkom skupu su govorili i predsjednici gradskog i županijskog SDP-a Marin Jurjević i Veljan Radojković koji su upozorili na katastrofalno stanje u splitskoj kliničkoj bolnici, gdje navodno pacijenti nemaju ni toaletnog papira. Jurjević i Radojković smatraju kako je to posljedica lošeg upravljanja bolnicom, s obzirom da je država u tu instituciju u posljednje vrijeme uložila velika sredstva.

Vezane vijesti

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Jedan od sedam Amerikanaca bez zdravstvene zaštite

Blizu jedan od sedam Amerikanaca ili 15,1 posto američke populacije bilo je bez zdravstvene zaštite u 2011. godini, pokazuje istraživanje nadležne… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika