03.10.2007. / 09:00

Autor: Martina Čizmić

KREDITI ZA DIONICE

Banke nude reprogram kredita i smanjenje glavnice

Banake koje su imale posebne kredite za kupnju dionica HT-a, zbog smanjena paketa sada nude reprogram i smanjenje glavnice kredita vraćenim novcem za utvrđeni paket dionica HT-a.

Zagrebačka banka, PBZ, RBA, HPB i Imex banka korisnicima će bez naknade napraviti novi obračun i umanjiti kredit. Zagrebačka banka obvezuje svoje klijente na povrat dijela kredita do razine vrijednosti dionica koje su i upisane. Splitska banka još uvijek razmatra uvjete za smanjenje kredita, dok će Erste banka naplaćivati reprogram kredita uz naknadu od 2 posto.

Banke građanima neće vraćati naknade za obradu kredita građanima jer se radi o jednokratnom iznosu koji je naplaćen tijekom podizanja kredita.

Građani su prilikom upisa obvezujućih ponuda za kupnju dionica HT-a morali odabrati račun na koji će biti obavljen povrat viška uplaćenih sredstava.

Ukoliko je kredit odobren uz uvjet zaloga na dionicama, a predana ponuda bude proglašena nevažećom iz bilo kojeg razloga građani su dužni vratiti cijeli iznos kredita bez odlaganja.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika