03.10.2007. / 09:40

Autor: Martina Čizmić

UKRAJINA

Pro-zapadna koalicija stvarati će vlast

Nakon prebrojanih 99,02 posto glasova, pro-zapadno orijentiran blok Julije Timošenko i stranka predsjednika Viktora Juščenka Naša Ukrajina-Narodna samoobrana dobili su 45,03 posto glasova. Oni su već najavili koaliciju kako bi mogli oformiti vladu. Stranka regija premijera Viktora Janukovića dobila je 34,24 posto glasova. Ako im se pribroje glasovi koje bi mogli dobiti u koaliciji sa drugim strankama, na kraju bi ukupno imali 43,56 posto glasova.

Kako prebrojavanje glasova protiče sporo, predsjednik Juščenko i Julija Timošenko boje se prijevara. Središnja izborna komisija pak upozorava na sporost dostave podataka iz lokalnih povjerenstava.

Zbog vjerojatne pobjede pro-zapadne koalicije, ruski Gazprom zaprijetio je da će smanjiti dostavu prirodnog plina Ukrajini, ne podmiri li Kijev do kraja mjeseca dug od 1,3 milijarde eura. Oko 80 posto plina koji Rusija izvozi u Europsku uniju prolazi Ukrajinom.

Vezane vijesti

Španjolska je jednostavno bolja

Španjolska je jednostavno bolja

Premda je ogled Španjolske i Francuske u četvrtfinalu Europskog prvenstva ponudio slab i siromašan nogomet, španjolski izbornik Vicente Del Bosque… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika