Objavljeno u Nacionalu br. 621, 2007-10-08

Autor: Nacionalova redakcija

GALERIJA

Opera Kirov u HNK Split pod ravnanjem Valerija Gergijeva

VALERIJ GERGIJEV, vodeći ruski dirigentVALERIJ GERGIJEV, vodeći ruski dirigentU HNK Split 13. listopada gostovat će znamenito rusko kazalište Marijinski teatar iz Sankt Peterburga i koncertno izvesti operu Petra Iljiča Čajkovskog Evgenij Onjegin. Zborom i orkestrom Marijinskog teatra - poznatog i kao Opera Kirov - dirigirat će i iznimni dirigent: Valerij Gergijev. Gergijev se rodio 1953. u Sankt Peterburgu, a nakon pijanističkog studija specijalizirao je dirigiranje kod jednog od najvećih ruskoh dirigenata Ilje Moesina.

Još je tijekom studija osvajao nagrade na brojnim natjecanjima za dirigente po domovini, a 1977. pobijedio je i na berlinskom natjecanju nazvanom po Herbertu von Karajanu. Glazbeni je direktor Marijinskog teatra od 1987., prvi je dirigent Roterdamskog filharmonijskog orkestra i prvi gost dirigent Metropolitan opere u New Yorku.

Vezane vijesti

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelj Baleta riječkog HNK dobio otkaz

Ravnatelju Baleta riječkog HNK Ivana pl. Zajca Staši Zurovcu 20. travnja otkazan je ugovor o radu zbog nepridržavanja obveza iz radnog odnosa,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika