07.10.2007. / 15:01

Autor: Nina Tomljanović

REAKCIJA DESNICE NA HAAŠKE OPTUŽBE

HSP: "Haag ne može uživati status neupitnosti"

Hrvatska stranka prava odbacila je osnovna stajališta iz još neobjavljenog pisma UN-u, kojim predsjednik Haaškoga suda Fausto Pocar optužuje Hrvatsku za diplomatski pritisak i pokušaj utjecaja na neovisnost suđenja toga suda.

"Tribunal mora biti izložen kritikama zbog svoje nedosljednosti i ne može uživati u statusu neupitnosti. Podsjećamo gospodina Pocara da su pristranost Tribunala kritizirali londonski povjesničar Attla Hoare, koji je bio u haaškom tužiteljskom timu, Geffrey Nice i Florence Hartmann. Na meti tih kritika posebno mjesto zauzimaju Carla del Ponte i njezini tajni dogovori sa srbijanskim dužnosnicima. Ti tajni dogovori rezultirali su neuhićenjem Ratka Mladića i Radovana Karadžića, uobličavanjem anemičnih optužnica protiv srbijanskog vojno-političkog vrha, kontinuiranim amnestiranjem Srbije za agresiju na Hrvatsku i BiH. Fausto Pocar morao bi, napokon, pokazati više poštovanja prema pravdi koja je u okrilju Tribunala kao političkog, a ne pravnog sudišta, više nego iznevjerena", stoji u priopćenju HSP-a koji potpisuje predsjednik stranke, Anto Đapić.

Vezane vijesti

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Počinje li u Nizozemskoj zabrana pušenja marihuane za turiste?

Sudac okružnog suda u Haagu uskoro će odlučiti o tome hoće li Nizozemska zabraniti turistima ulazak u 'coffe shopove', piše BBC. Ova zabrana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika