10.10.2007. / 14:45

Autor: Martina Čizmić

E-HRVATSKA

Digitalna televizija u Istri

U Istri je počeo projekt digitalne televizije. Digitalna televizija omogućuje znatno bolju kvalitetu slike i pristupanje raznim drugim elektroničkim uslugama i sadržajima.

Pretplatnicima u Istri inkasatori Hrvatske radiotelevizije će na kućnu adresu dostaviti kupon u vrijednosti 200 kuna. Tim kuponom pretplatnici će moći kupiti prijamnik za prijam digitalnog televizijskog signala.

Ukoliko prijamnik prelazi 200 kuna, razliku treba nadoplatiti pretplatnik. Vanjski DVB-T prijamnici koštaju oko 350 kuna pa će pretplatnici koji žele isprobati digitalni prijem televizijskog progama ipak morati nadoplatiti za uređaj.

Noviji televizijski prijamnici već su opremljeni DVB-T prijamnicima za prijam digitalnog signala pa vlasnici tih uređaja neće morati kupovati dodatni prijamnik. Vlada je odobrila potporu za nabavu prijamnika DVB-T signala još u rujnu, a kuponi će se moći iskoristiti do 30. lipnja 2008. godine.

Istra je odabrana kao prvo područje s mogućnošću digitalnog prijama televizijskih programa jer su na tom području najveće smetnje u prijamu programa koji se odašilju zemaljskim odašiljačima u analognoj tehnologiji. Istrani će digitalni signal početi primati 31. listopada.

Projektom "Digitalna Istra" započinje ostvarivanje projekta "Digitalna Hrvatska" u sklopu kojeg će se stvoriti preduvjeti za potpun prelazak na digitalno emitiranje do 2010. godine.

Vezane vijesti

TV prava za Premierligu prodana za 1,5 milijardi eura više

TV prava za Premierligu prodana za 1,5 milijardi eura više

Engleska nogometna liga EPL je u srijedu objavila prodaju televizijskih prava za utakmice Premier League za razdoblje od 2013. do 2016. godine za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika