12.10.2007. / 09:03

Autor: Marko Biočina

PRIMITIVIZAM U SABORU

"Žena vrijedi koliko djece rodi"

Za vjerojatno posljednji saborski skandal u ovom sazivu odgovorna je HDZ-ova zastupnica Ivana Sučec-Trakoštanec koja je tijekom saborske rasprave o delimitiranju porodiljnih naknada izjavila kako je ona osobno na strani onih koji smatraju kako "žena vrijedi onoliko koliko djece rodi".

Ta je izjava izazvala niz reakcija među ostalim zastupnicama. Đurđa Adlešić, koja je u tom trenutku mijenjala Šeksa na mjestu predsjednika Sabora, HDZ-ovki je izrekla opomenu, a posebno je žućno reagirala Gordana Sobol iz SDP-a.

"Uvrijedili ste sve žene koje ne mogu imati djecu ili imaju jedno dijete, pa i potpredsjednicu Vlade i ministricu obitelji Jadranku Kosor, koja je u Sabornici ", kazala je Sobol.

No sve to nije smelo Ivanu Sučec-Trakoštanec da još jednom ponovi kako uistinu smatra da žena vrijedi koliko ima djece. Što se tiče žena koje ne mogu roditi, Trakoštanec je lakonski poručila da “čovjek snuje, a Bog određuje”.

S tom je izjavom očito prešla i razinu strpljenja kod svoje stranačke kolegice i ministrice Jadranke Kosor koja je zaključila kako “svaka žena jednako vrijedi i svaka majka jednako vrijedi”.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika