12.10.2007. / 15:04

Autor: Sandra Županić

ZAGREB

Otvoren Znanstveno-učilišni kampus Borongaj

Kampus će pohađati 35 tisuća studenata, a najavljena je i gradnja studentskog doma za oko 6 tisuća studenata

Znanstveno-učilišni kampus Borongaj danas je svečano otvoren u prisutnosti predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića, predsjednika Vlade Ive Sandera, ministra znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca, zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, rektora Sveučilišta u Zagrebu Alekse Bjeliša i brojnih uglednika. Na području bivše vojarne na Borongaju, u prvoj fazi uređenja, nove su prostore dobili Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet, Fakultet prometnih znanosti i Hrvatski studiji, a uređena je i restoran Studentskog centra s 500 mjesta te velika predavaonica. Na uređenje prostorija za navedene fakultete potrošeno je oko 44 milijuna kuna.

Svi prisutni gosti državnog vrha izrazili svoje zadovoljstvo početkom uređenja Kampusa i smatraju da je to važan projekt za hrvatski obrazovni sustav. Aleksa Bjeliš, rektor zagrebačkog sveučilišta, na otvorenju je rekao: «Provedbom Bolonjskog procesa započeli smo reformu sustava. Sveučilište nema dovoljno prostora, a i postojeće treba proširiti te obnoviti kako bi dosegli standarde koje Bolonjski proces zahtjeva i kako bi studenti dobili optimalne uvjete. Ovo je važan dan, ali i tek mali korak u uređenju ovog Kampusa i ostvarenju onoga što će on tek postati. Do ljeta u urbanističko-arhitektonsko uređenje planiramo uložiti još 20 milijuna kuna, a do konačnog uređenja napredovati ćemo korak po korak.»

Brojne uzvanike na otvorenju pozdravio je i ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragana Primorca koji najavio da će na potpuno uređenom Kampusu biti smještene brojni fakulteti, koje će pohađati oko 35 tisuća studenata, znanstvene institucije, a najavio je i gradnju studentskog doma za oko 6000 studenata. Državni vrh je nakon svečanosti otvorenja obišao novouređene prostore fakulteta i u društvu studenata ručao u novom studentskom restoranu.

Fotogalerija

  • Ministar Primorac, premijer Sanader i predsjednik Mesić dobili su jednokratne X-ice
  • Na otvaranju je bio i zagrebački gradonačelnik
  • U sklompu kampusa otvorena je i studenstka menza
  • Ponovo u klupi
  • Do kampusa će voziti autobus

Vezane vijesti

'Mora se stati na kraj korupciji u visokom obrazovanju'

'Mora se stati na kraj korupciji u visokom obrazovanju'

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović nedopustivim je ocijenio da profesori pojedinih fakulteta pristup ispitu uvjetuju kupnjom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika