14.10.2007. / 11:22

Autor: Marko Biočina

NOVA KNJIGA

Carla del Ponte priprema memoare

Jedna od najava koja je na Frankfurtskom sajmu knjiga privukla najviše pozornosti, svakako je ona talijanskog izdavača Feltrinellija, koji uskoro planira izdati memoare haške tužiteljice Carle del Ponte. Ona bi navodno do kraja listopada trebala predati svoj rukopis pod radnim nazivom “Gospođa tužiteljica protiv... Suočavanja s najgorim zločincima čovječanstva i kultura nekažnjivosti”.

U kratkom opisu knjige, navodi se da Del Ponte priprema memoare u kojima će čitateljima pružiti uvid u zakulisne napore da se uhite Slobodan Milošević, Radovan Karadžić i Ratko Mladić. Radi se o “putu u sivu zonu između nacionalnog suvereniteta i međunarodne odgovornosti, između pravosudnog i političkog”, o području u kojem “politički lideri i diplomati, vojnici i špijuni, te trgovci oružjem i kriminalci prečesto misle da ...mogu počiniti veliki zločin a da za to ne odgovaraju...”.

Podsjetimo, nedavno objavljena knjiga dugogodišnje glasnogovornice haškog tužiteljstva Florence Hartmann izazvala je brojne kontroverze. Što će u svojoj knjizi zabilježiti sama tužiteljica, vidjet ćemo na proljeće kada knjiga bude objavljena.

Vezane vijesti

ICTY: Nema istrage protiv Carle del Ponte

ICTY: Nema istrage protiv Carle del Ponte

Raspravno vijeće Haaškoga suda odbilo je u četvrtak kao neutemeljen zahtjev vođe srpskih radikala Vojislava Šešelja za pokretanjem postupka protiv… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika