Objavljeno u Nacionalu br. 622, 2007-10-16

Autor: Ante Mihić

TREND

Obiteljska limuzina za nastavak dobre tradicije

Prošlog tjedna Opel je u turskoj Antalyji predstavio produženu verziju jednog od svojih najprodavanijih modela, Astru Sedan. Iako smo strahovali da će produživanjem taj automobil izgubiti svoju atraktivnost i da će se pokvariti cjelokupni dojam o njegovu dizajnu, Sedan je ipak ostao relativno privlačno vozilo s dinamičnim linijama svoje karoserije i detaljima koji ga čine zanimljivim obiteljskim automobilom. Astra Sedan moći će se kupiti s četiri vrste motora ovisno o afinitetima svakog kupca, pa će tako na raspolaganju biti dva benzinska i dva dizelska ECOTEC agregata.

Od benzinskih motora Astra ima 1,6-litarski sa 115 KS i 1,8-litarski sa 140 KS te dva dizelska motora, 1,3-litarski s 90 KS i 1,7-litarski sa 100 KS. Novi model Astre dostupan je s trima linijama opreme: Essentia, Enjoy i Cosmo, a svaki od paketa ima svoje značajke koje će ujedno definirati konačnu cijenu Astre Sedan. Iako konačna cijena nove Astre Sedan još uvijek nije definirana, taj automobil bi vrlo brzo mogao postići velik uspjeh na hrvatskom tržištu. Opelovi automobili već su nekoliko godina najprodavaniji u Hrvatskoj, pa unatoč tome što će mnogi kritizirati njihovu kvalitetu, Astra je najbolji primjer da Opel ima vozilo koje može konkurirati svakom automobilu na tržištu.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Električni automobil sve popularniji

Električni automobil sve popularniji

Sedamdeset i jedan posto Europljana zainteresiran je za električni automobil, a više od polovice njih namjerava ga kupiti, prema istraživanju ureda… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika