16.10.2007. / 16:11

Autor: Nina Tomljanović

PROMETNA NESREĆA

Poginuo makedonski pjevač Toše Proeski

Toše ProeskiToše ProeskiU prometnoj nesreći koja se dogodila rano jutros na bjelovarskom području poginuo je popularni pjevač iz Makedonije Toše Proeski, potvrdila je njegova menadžerica.

26-godišnji pjevač spavao je na suvozačkom sjedalu u sudaru VW Tuarega srebrne boje koji se sudario, navodno zbog premalog razmaka između vozila, sa kamionom.

VW Tuareg udario je u kamionsku prikolicu, nakon čega je završio na travnatoj površini.U automobili su uz pjevača bile još dvije osobe, Ljiljana Petrović (1958.) iz Skoplja te Đorđe Đorđevski (1975.) također iz Skoplja koji je i upravljao vozilom. Vozač automobila teško je ozlijeđen te je prebačen u bolnicu.

Vlada Makedonije donijela je odluku da se dan pogreba proglasi danom žalosti, a poginulog pjevača postuhmno će proglasiti zaslužnim građaninom Republike Makedonije.

Kratka biografija - Toše Proeski (1981. - 2007.)Toše Proeski jedan je od najpopularnijih izvođača na cijelom Balkanu, čije su mnoge pjesme tjednima na vrhu top ljestvica Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH, a i Hrvatske. Rođen je 25. siječnja 1981. godine u Prilepu u Makedoniji.

Službeno je propjevao na jednom dječjem festivalu, a 1998. godine po prvi put nastupa i na makedonskom izboru za pjesmu Eurovizije sa pjesmom ("Ostani do kraja"). Također započinje uspješnu suradnju s skladateljem Grigorom Koprovim i stvara prvi veliki hit ("Rane na usnama"). Njegov do sada najuspješniji hit je pjesma "Čija si" koja je mjesecima bila najslušanija pjesma u BiH, SiCG i Makedoniji.

Za makedonskog predstavnika za pjesmu Eurovizije izabran je 2004. godine, gdje je s pjesmom "Life" zauzeo 14. mjesto. Od kako je snimio duet za pjesmu "Lagala nas mala" s Tonijem Cetinskim, postaje vrlo popularan i u Hrvatskoj gdje uspješno surađuje s Mirom Buljanom i Antonijom Šolom. Za hrvatsko tržište snima album i na hrvatskom jeziku, a sudjeluje i na Hrvatskom radijskom festivalu na kojem dvije godine zaredom i pobjeđuje. Svoj posljednji koncert u Hrvatskoj mladi pjevač je održao 19. rujna. Tim je koncertom Toše promovirao svoj novi album ''Igra bez granica''.

Fotogalerija

  • Toše Proeski

Vezane vijesti

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Obiježena treća godišnjica smrti Toše Proeskog

Treća godišnjica smrti makedonske glazbene zvijezde Toše Proeskog u subotu obilježena je u cijeloj Makedoniji, a posebno u njegovu rodnom gradu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika