19.10.2007. / 14:43

Autor: Katarina Zorić

ZDRAVSTVO

Ministar Ljubičić posjetio gradilište Klinike za tumore

U novi prostor bolnice bit će smještene ambulante i dijagnostika, laboratoriji, pojedini bolnički odjeli, operacijski trakt te nova kuhinja i restoran.

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Neven Ljubičić posjetio je danas gradilište Klinike za tumore, gdje je u tijeku dogradnja novih prostora bolnice u koje će biti smještene ambulante i dijagnostika, laboratoriji, pojedini bolnički odjeli, operacijski trakt te nova kuhinja i restoran.

Ljubičić je istaknuo da Klinika za tumore rješava 60 posto slučajeva u liječenju svih solidnih tumora u Hrvatskoj pa je Vlada odlučila uložiti dodatna sredstava u iznosu od 150 milijuna kuna u njezino opremanje.

Novi bolnički objekt od 15.500 kvadratnih metara trebao bi biti dovršen u ožujku iduće godine.

Projekt dogradnje Klinike za tumore star je 20-ak godina. Početkom devedesetih godina izgrađen je podrumski dio buduće zgrade u kojem su danas smještena tri linearna akceleratora za zračenje onkoloških bolesnika. Daljnji radovi zaustavljeni su zbog rata, a nastavljeni su tek prošle godine.

Prema planovima prethodne Vlade, Klinika za tumore jedna je od zagrebačkih bolnica koju je trebalo preseliti u Sveučilišnu bolnicu po njezinu završetku. Ljubičić je istaknuo kako je dogradnja novih bolničkih kapaciteta prva faza u ukupnoj obnovi Klinike. Nakon završetka izgradnje nove zgrade počet će obnova stare zgrade u kojoj je nekada bila smještena općina, pa bolnica već desetljećima radi u neprimjerenim uvjetima. Zamjenik ravnatelja Klinike za tumore Danijel Došen istaknuo je kako je to jedina zdravstvena ustanova u kojoj se multidisciplinarno liječe onkološki bolesnici iz cijele Hrvatske. Dnevno se u njoj ambulantno zrači između 150 i 200 onkoloških bolesnika. Godišnje kroz bolničke ambulante prođe 300.000.

S obzirom da je Hrvatska na trećem mjestu u Europi po oboljelima od tumora, ova će bolnica svakako dobro doći.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika