21.10.2007. / 15:23

Autor: Nina Tomljanović

GLAVNI ODBOR DC-a

Vesna Škare Ožbolt: Na ovim izborima DC se bori istinom, srcem i poštenjem

Vesna Škare Ožbolt je ocijenila da će ova predizborna kampanja biti izuzetno prljava te se stoga DC treba pripremiti za razne prljavštine

Na sjednici Glavnog odbora stranke Demokratskog centra, predsjednica stranke Vesna Škare Ožbolt je izjavila da će DC na izbore pod sloganom "Pravedno" izaći u svih deset izbornih jedinica, a svog kandidata ima i na listi za dijasporu, te ima i svoju listu za manjine.

Škare Ožbolt je svima onima koji žele DC izbrisati s političke scene, poručila da na izbore izlaze s preko 16.000 članova, dodajući da je samo u Vukovarsko-srijemskoj županiji stranci pristupilo 120 novih članova u posljednjih tjedan dana.

Naglasila je da će, ako DC dođe na vlast, donijeti zakon da se oduzme imovinska korist svakom onom koji ju je stekao na kriminalu i korupciji. "Neću ući u vlast ako se taj zakon ne donese", rekla je.

Uz ostale, predsjednica DC-a je rekla da se obraća nezaposlenima, onima koji rade na crno, a htjeli bi legalno imati stalni posao, poslodavcima koji ne mogu dobiti poslove u državnim službama jer natječaje dobivaju stranački podobni, mladima koji žele pravedan život, poljoprivrednicima koji žele pravedniji sustav raspodjele zemlje i svima koji žele promijeniti stvari na bolje. Založila se i protiv rasprodaje hrvatske zemlje i vode, dodajući kako želi da voda bude hrvatski brand.

Ocijenila je da će ova predizborna kampanja biti izuzetno prljava te se stoga DC treba pripremiti za razne prljavštine. Stoga se, naglasila je, DC na ovim izborima bori drugim oružjem - istinom, srcem i poštenjem.

Joško Morić koji je prvi na listi u 9. izbornoj jedinici kazao je da su na područjima te izborne jedinice HDZ-ove lokalne vlasti, u sprezi sa središnjom, izgradile čvrstu hobotnicu organiziranog kriminala i korupcije.

Kazao je da je dobio anonimnu prijetnju smrću, a vlast, umjesto da je to osudila, radi toga "trlja ruke ispod stola".

Tom prigodom Morić je najavio kandidaturu za ministra unutarnjih poslova, te ocijenio da iz općinskih, gradskih, županisjkih i državnog proračuna korumpirani pojedinci uzmu oko 20 milijardi kuna godišnje. Malim dijelom tog novca, Morić je najavio organizirati, opremiti i educirati prikrivene istražitelje i program zaštite svjedoka. Također je naglasio da će progoniti korumpirane ljude na vlasti, organizirani kriminal i dilere droge.

Uz sve navdeno, Morić je najavio izmijeniti zakonsku odredbu o nula promila te predložiti 0,8 promila. Također, u provođenju prevencije stradavanja u prometu predlaže ukidanje presretača na cestama i postavljanje fiksnih kamera.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika